Ky Vaj Do T’ua Bëjë Barkun Petë Fare Për Katër Javë/ Nuk Do T’u Besoni Syve Kur Të Shihni Veten Në Pasqyrë

admin 0

Ky Vaj Do T’ua Bëjë Barkun Petë Fare Për Katër Javë/ Nuk Do T’u Besoni Syve Kur Të Shihni Veten Në Pasqyrë

Sipas një studimi të ri, përfshirja e vajit kanola në dietë mund t’ju ndihmojë të sheshoni barkun në vetëm katër javë.
I prodhuar nga farat e bimës kanola, ky vaj ka më pak se gjysmën e yndyrave të ngopura të vajit të ullirit dhe përmban elemente që njihen për djegien e dhjamit në pjesën e barkut. Vaji kanola është i pasur me acide yndyrore të mono-ngopura, të cilat ndihmojnë për t’u dobësuar, sidomos tek obezët.
“Dhjami në pjesën e barku rrit rre zikun për së mundje kar diovaskulare, sindromën metabolike dhe di abetin”, thotë prof. Penny M. Kris-Etherton.
“Ndërsa yndyrat të mono-ngopura tek vaji kanola e elim inojnë dhjamin në këtë pjesë të trupit”.

Gjatë një testimi që iu bënë pesë llojeve të ndryshme të vajrave bimore, vullnetarëve (të cilët ishin obezë në pjesën abdominale) iu kërkua që të konsumonin dy herë në ditë gatime ku përfshiheshin edhe këto vajra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *