LAJM EKSKLUZIV/ Xhavit Haliti per here te pare tregon se kush ishin dy shqiptaret e UDB-se qe kane tentuar “t’ia heqin flamen” – Emra shume te njohur ne vendin tone

admin 0

LAJM EKSKLUZIV/ Xhavit Haliti per here te pare tregon se kush ishin dy shqiptaret e UDB-se qe kane tentuar “t’ia heqin flamen” – Emra shume te njohur ne vendin tone

Xhavit Haliti tregon se kush ishin dy shqip,tarët e UDB-së që e kishin gju ajt,ur për ta eIimi,nua r dhe si ishte fshehur.Xhavit Haliti, veprim,tar dhe eksponent i Iufj,tës çlirimtare në Kosovë, është rrëfyer në Pressing lidhur me përjetimet e tij. Një prej përvojave, që kishte ndodhur në vitet e hershme të aktivizimit të tij, ka të bëj me ndeshjen e tij në rrugë me dy a gjen,të të sigurimit të shtetit UDBA.Ai ka thënë se ishte në njërën prej rrugicave të kryeqytetit bashkë me një veprimtar, kur kishte hasur në dy o fice,rët e UDBA-s. Ai tha se qetësia që mbretëronte në atë rrugë e shqetësonte dhe jepte sinjalet e një skeme të për,gatitur.
“Më dukej disi një qetësi që më shqetësonte. Shihej rrugica pa njerëz. Jemi kthy pas. Kur jemi kthy pas, i pashë dy oficerë të UDBA-s. Xhavit Kuçi dhe ky që e kanë eIimi,nua r… e ka eIimi,nu ar Nazim Bllaca… Ibush Kllokoqi”, tha Haliti.Tutje, tha se dy o fi,cerët e UDBA-s kishin sha rë serbisht dhe shti rë drejt tij, por nuk kishin arritur ta pI agos,nin.“Unë jam kthy, dhe i thashë këtij ik se na u kajt puna. Ata kanë sha dhe kanë sh tën,ë me ar m,ë. Unë kam kërcy me një oborr dhe më ka dalë një qen. Jemi ndal përpara me qenin dhe as unë nuk fo,la e as ai nuk lehi. E kontrollova veten mos jam pIa ,gosur por isha në rregull”, ka vazhduar ai.Për të shpëtuar nga kjo situatë, Haliti tha se kishte shkuar te shtëpia e veprim,tarit Ahmet Haxhiu, babagjyshi i Albulena Haxhiut, i cili edhe ia kishte ofruar ndihmën që e kërkonte.“Më pas kam dalë në korzo e kam shku në shtëpi te Ahmet Haxhiu, babagjyshi i Albulena Haxhiut”, ka rrëfyer ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *