LAJMI FUNDIT/ Albin Kurti i jep nje “goditje” te forte Greqise. Ja cfare i tha ne sy grekeve

admin 0

LAJMI FUNDIT/ Albin Kurti i jep nje “goditje” te forte Greqise. Ja cfare i tha ne sy grekeve

Albin Kurti ia kërkon Greqisë ta njohë pavarësinë e Kosovës.Kryeministri Albin Kurti ka pritur sot në takim shefen e Zyrës Ndërlidhëse të Greqisë në Kosovë, Chryssoula Aliferi të cilës i ka kërkuar që Gre,qia ta njoh Kosovën.“Kryeminist,ri Kurti kërkoi që të zgje,rohet dhe të thell,ohet edhe më tej bashkëpunimi bilateral dhe që Greqia t’i bashkohet bllokut të v,endeve që e kanë njohur Kosovën. Znj. Aliferi e infor,moi kryeministrin Kurti për fte,sën që Greqia i ka bërë ministres së Punëve të

Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla për të vizituar Greqinë. Duke folur për marrë,dhëniet ekonomi,ke mes dy vendeve, ajo potencoi faktin se javën që vjen virtualisht do të mbahet forumi i tretë ekonomik mes Greqisë dhe Kosovës”, thuhet në komuni,katën e Zyrës së Kryeministrit.Kurti ka vlerësuar lart ma,rrëdhëniet me Greqinë dhe angazhi,min e saj për anëtarësimin e Kosovës në organizata ndërkombëtare.“Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti ka pritur sot shefen e Zyrës Ndërlidhëse të Republikës së Greqisë në Kosovë, Chryssoula Aliferi, e cila e uroi për fi,toren në zgjedhje dhe për

stabilitetin që kjo fitore ka sjellë në vend. Ajo i solli kryeministrit Kurti le,tër falënderimin e kryeminist,rit të Greqisë, Kyriakos Mitsotakis, për ur,imin që i ka bërë atij me rastin e 200- vjetorit të revoluc,ionit grek. Ai i vlerësoi lart m,arrëdhëniet me Greqinë dhe angazhimin e saj për anëtarësi,min e Kosovës në organizata ndërkombëtare, siç ishte rasti me anëtarësimin në BERZH”, thuhet tutje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *