LAJMI FUNDIT/ Keto Jane Rezultatet Momentale Ne Shqiperi, Ja Kush Po Prine Per Momentin. Te Gjithe Te Habitur Me Ecurine E Rezultatit

admin 0

LAJMI FUNDIT/ Keto Jane Rezultatet Momentale Ne Shqiperi, Ja Kush Po Prine Per Momentin. Te Gjithe Te Habitur Me Ecurine E Rezultatit

Edi Rama dhe Partia Socialiste prijnë bindsh ëm në zgjedhjet e Shqipërisë përkun,drejt Exit Polleve.Kur janë numë,ruar tashmë më shumë se 260 mijë vota (rreth 17% e totalit) një gjë është e sigurtë: Fitorja e Edi Ramës dhe e Partisë Socialiste.Përtej entuziasmit të filli mit nga publikimi i Exit Polleve që paralajmëronin një rezult,at tepër të ngushtë, vota e gjetur në kuti prodhoi tjetër rezultat: Fitorja e Edi Ramës dhe e Partisë Socialiste është e padiskutues,hme, shifrat do të jenë edhe të përfërta me rezultatin e 2017-ës (72-74 mandate).Tirana është fituar bindshëm me një shifër prej mbi 51% përkun drejt 36% të PD-së dhe 6% të LSI-së. Në Tiranë sip,as të gjitha gjasave do të ketë një deputet edhe PSD e Tom Doshit. Shanset janë që PS të marrë 19 deputet,ë, PD 14, LSI 2 dhe PSD 1 deputetë
Fieri sipas rezultateve të derita,nishme prodhon këtë rezultat të p rojektuar: PS 9 mandate, PD 6 mandate dhe 1 mandat PSD e Tom Doshit.Elbasani fitohet po nga Partia Socialiste (sipas projektimeve ) me rezultatin 8 me 6.Korça është I vetmi qark I Jugut të Shqipërisë që parashik,ohet të fithet nga opozita (PD +LSI). Ndarja e mand,ateve projektoh et të jetë 5 PS, 5 PD dhe 1 LSI.Shkodra ishte qarku më i fragmetuar i Shqipërisë(baraz me Tirnën). Ky qark, bastion i përhershëm i PD-së parashikohet të prodhojë 5 dep,utetë për PD-në, 3 deputetë për PS-në, 2 deputetë për PSD-në dhe 1 dep,utet paras,hikohet ti shkojë LSI-së.Dibra është be fasia e veriut. Sipas rezul,tateve të deritanishme prin PS cka nëse ruhet deri në fund do ti japë kësaj Partie 3 mandate nga 5 që janë gjithsej.

Në total, parashikohet që Partia Soci aliste të ketë fituar mes 72-74 mandate. Nëse I shtojmë edhe mand,atet e PSD-së (3 mandate) atëherë rezultati është bindës, pa asnjë prob,lem për një madat të qartë 4 vjeçar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *