LAJMI FUNDIT | Mathew Palmer “Dridh” Ballkanin Ja Verzioni I Ri I Tij Për Asociacionin Kosovë-Serbi…

admin 0

LAJMI FUNDIT | Mathew Palmer “Dridh” Ballkanin Ja Verzioni I Ri I Tij Për Asociacionin Kosovë-Serbi…

Përfaqësuesi special për Ballkanin Perëndimor i SHBA-së, Mathew Palmer në konferencën për media që ka mbajtur në Prishtinë së bashku me Emisarin e BE-së, Miroslav Lajçak ka thënë se Asoaciacioni i Komunave me Shumicë Serbe duhet të formohet ashtu si merren vesh palët në dialog“Forma se si duhet të bëhet Asociacioni është ajo se si do të dako rdohe n palët, pra Kosova dhe Serbia”, ka thënë Palmer.Ndërsa, Emisari Lajçak tha se marrëveshjet ndërkombëtare që arrihen mes palëve duhet të futen në leg jisla ci onin e shtetit dhe kjo është çfarë ai ka thënë lidhur me ndryshimin e ku shtetu tave.
“Është një lloj tradite e mirë që më vendoset në go jë diçka që nuk kam thënë, çfarë kam thënë është se kur arrihet një marr ëveshje ndërkombëtare duhet të futet në leg jis lacio nin shtetëror. Kjo është për çka palët mund të merren vesh në neg ocia tat dhe kjo është në d uart e Prishtinës dhe Beogradit”, ka thënë Lajçak.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *