LAJMI FUNDIT/ Vjen nje lajm shume i hidhur per Kosoven nga Greqia. Ja cfare eshte duke u perzier

admin 0

LAJMI FUNDIT/ Vjen nje lajm shume i hidhur per Kosoven nga Greqia. Ja cfare eshte duke u perzier

Greqia nuk ka ndryshuar qëndrim për njohjen e Kosovës.Greqia nuk ka ndry,shuar qëndrim sa i përket çësht,jes së njohjes së shtetësisë së Kosovës, deria ka bërë thirr,je Serbisë dhe Kosovës, që të vazhdojnë bised,imet e lehtësuara nga Bashkimi Europian.Kështu ka bërë të ditur, ministri athinas alternativ i Punëve të Jasht,me, Miltiadis Varvitsoiotis për Euractiv Serbia, përcjell Klankosova.tv.Njëzet e dy nga 27 shtetet anëtare e kanë njohur Kosovën, e cila fito,i pavarësinë nga Serbia në vitin 2008, si shtet të pavarur. Ata që nuk e njohin pavarë,sinë e Kosovës janë Spanja, Sllova,kia, Qipro, Rumania dhe Greqia.Në qershor, Athina vendosi të përmirësojë status,in e zyrës tregtare të Prishtinës, duke nxitur reagime në Beo,grad, i cili e ka parë Greqinë si një aleat tradi,cional ortodoks.Presidenti serb Aleksandar Vuçiq i përshkroi në atë kohë ngroh,jen e marrëdhënieve midis Athinës dhe Prishtinës si “sigurisht jo lajmi më i mirë” për Serbinë.Megjith,atë Varvitsiotis e ka siguruar Beogradin se qëndrimi i Greqisë nuk ka ndry,shuar.“Pozicioni i Greqisë në lidhje me statusin e Kosovës mbetet i pandry,shuar. Në të njëjtën kohë, dihet gjerësisht se Greqia ka ndjekur një qasje kon,struktive ndaj Prishtinës, në përputhje me qëllimin tonë stra,tegjik për forcimin e stabilitetit dhe sigurisë në Ballkanin Perëndimor”, tha ministri kon,servator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *