LAJMI I HIDHUR Për Sërbet,Ja Si Janë Dobësuar,Përball Kurtit Dhe Osmanit !!!

admin 0


LAJMI I HIDHUR Për Sërbet,Ja Si Janë Dobësuar,Përball Kurtit Dhe Osmanit !!!

Dialogu mes Kosovës dhe Serbisë mbetët një temë mjaftë aktuale duke u përmendur vazhdimisht edhe nga ndërkombëtarët. Marrëveshja në Uashington është ajo e cila është nënshkruar së fundmi mirëpo që zbatimi I saj në praktik vështirë I realizueshëm.Është Serbia ajo e cila shumë herë ka prishur marrëveshjen duke provokuar Kosovën.Tashmë me Vjosa Osmanin presidente dhe Albin Kurtin kryeministër dialogu pritet të rifillojë mirëpo që ende nuk ka datë të caktuar për takimin e radhës.

Në lidhje me këtë temë profesori Sulejman Mehazi, në një prononcim u shpreh që Kosova deri më tani ka elitën më të shëndoshë shtetërore dhe më legjitime për t’u përballur me Serbinë. Sipas profesorit, presidentja Osmani që në fillim tregoi që Serbia duhet të kërkojë falje për k ri met e bëra në Kosovë pastaj edhe kryeministri Kurti fillimisht mendon të stabilizoj politikën e brendshme e pastaj të përballet me Serbinë.

“Republika e Kosovës që nga çlirimi e pavarësia kurrë nuk ka pasur elitë më të shëndoshë shtetërore e më legjitime për t’u përballur me Serbinë sesa tani me presidenten Vjosa Osmanin dhe kryeministrin Albin Kurtin. Sa brengosëse e hidhëruese do jetë dialogu i Vuçiqit me Kosovën u pa që nga fjalimi i parë e shumë i fortë politik i Vjosa Osmanit, pasi mori legjimitetin e presidentes nga deputetët e Kosovës, e cila tha: “që Serbia duhet të kërkoje falje për kr im et e bëra në Kosovës” para se të dialogojë për njohje reciproke.

Në anën tjetër kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, as që mendon të fut dialogun me Serbinë në plan të parë, prioriteti kryesor i qeverisë së Albin Kurtit është fuqia e brendshme e stabilitetit politik, juridik, social e ekonomik të Kosovës, tek në fund dialogu me Serbinë.Karakteri udhëheqës i Albi Kurtit e Vjosa Osmanit do jetë i superioreve politike ndaj dialogut me Serbinë e jo i inferioreve politike të Hashim Thaçit e Avdullah Hotitit”, u shpreh profesori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *