“Më mirë i ndershëm dhe të falimentoj, se sa i pasur dhe të helmoj njerëzit me domatet e mia”

admin 0

“Më mirë i ndershëm dhe të falimentoj, se sa i pasur dhe të helmoj njerëzit me domatet e mia”

Një fshatar nga fshatrat e Lushnjës shpenzoi nje shumë të mirë parash për të mbjellë domate dhe bëri një serë shumë të mirë. Ai vendosi të mbjellë domate meqë po fillonte te ngohte dhe koha. Pasi mbolli domatet ecuria e tyre ishte shumë e avashtë.
Përballë tij, komshiu i kishte mbjellë më vonë se ai dhe po fillonte të merrte prodhime. Ai vazhdonte shitjen në treg rregullisht.
I habitur nga puna e madhe që kishte, komshiu shkon dhe e pyet. “Po çfarë ndodh me domatet e tua, se ato te miat akoma nuk janë bërë”? Komshiu i thotë që i lyen çdo ditë me kimikate. “Po kjo është e dëmshme për konsumatorët”. Ndërsa komshiu i përgjigjet: “Unë nuk e përdor vetë në familjen time, por i shes”.
Pasi largohet fshatari mendonte se çdo bënte me domatet e tij që ende nuk kishin filluar prodhim dhe i gjithë shpenzimi që kishte investuar po i shkonte dëm.
Pasi kaluan 2 muaj, domatet u poqën, por problemi ishte se në treg shiteshin me 10 lek dhe nuk ia vlente t’i shisje dhe i gjithë investimi që ai bëri i shkoi dëm. Pasi falimentoi, ai i bëri domatet salcë për vete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *