Media greke: Shqipëria blen dron u shtarak nga dhëndri i Erdoganit

admin 0

Media greke: Shqipëria blen dron u shtarak nga dhëndri i Erdoganit

Sipas asaj që shkruan m edia greke, Shqipëria do të blejë dronë u shtarakë 8.2 milion euro nga kompania turke Baykar D efense.
B uxheti i q everisë i ndryshuar në 22 q ershor i dha paratë M inistrisë së Mbr ojtjes për këtë q ëllim.
Më parë këtë muaj, m inistri i Brendshëm Bledi Çuçi postoi një video të takimit të tij me përfaqësuesit e k ompanisë dhe një vizite në fabrikën e saj.
V itin e kaluar, Shqipëria u bë blerësi i parë i një s istemi a nti-dron të zhv illuar nga një kompani turke e mbr ojtjes .
Baykar është në pronësi të Selcuk Bayraktar, një tjetër dhëndër i Pr esidentit turk Rexhep Tajip Erdogan, i cili disa muaj më parë, në fillim të m ajit, u shfaq midis atyre “të kënaqurve” me bll okadën përfundimtare nd aj Turqisë lidhur me F-35.
A rsyeja është e q artë, pasi Baykar tani po e ksporton me një r itëm në rritje.Polonia tashmë ka blerë një dron nga Turqia, përmes Bayraktar.Në f akt, një d eputet i Erdogan kishte pohuar se SH BA ishin ato që i thanë Polonisë të blinte dronë turq.
Disa javë më vonë, u zb ulua se Letonia po m endonte gjithashtu të blinte një dron nga dh ëndri i Erdoganit, shkruan pra kjo m edia e vendit fqinj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *