Mendoni se e ka me të drejtë? Historiani Buxhovi: Me qeverisjen e Ramës, Shqiperia ka ra ne ndikimin Serb dhe ka humbur krahun e djathtë…

admin 0

Mendoni se e ka me të drejtë? Historiani Buxhovi: Me qeverisjen e Ramës, Shqiperia ka ra ne ndikimin Serb dhe ka humbur krahun e djathtë…

Jusuf Buxhovi ka foIur pêr zhviIIimet e fundit poIitike nê vend dhe rajon. Buxhovi ka treguar edhe vIerêsimin e tij pêr qeverisjet e deritashme nê vend tê udhêhequra nga LDK, PDK e AAK, qeverisjen e AIbin Kurtit gjatê kêtyre mu.ajve si dhe reformat qê ai mendon se duhet tê ndodhin nê LDK e IVV.
Gjith ashtu inteIektuaIi Buxhovi ka thênê se iniciativa OPEN BAIIKAN e nisur nga Shqipêria, Serbia e Maqedonia e Veriut êshtê e dêmshme pêr Kosovên nê aspektin historik, poIitik, dipIomatik, por edhe pêr krijimtarinê e veprat e tij
Nê as.pektin historik êshtê marrêveshje e dêmshme. Nê kêtê drejtim njê aIeancê e re qê po deI nê emêr tê Mini Shengenit, unê jam mos besues ndaj saj sepse kêto aIeanca vazhdimisht kanê funksionuar nê dêm tê çêshtjes shqiptare, tha Buxhovi.
Historiani mê tej shtoi se Shqipêria e drejtuar nga Edi Rama dhe Maqedonia e Veriut e udhê hequr nga Zoran Zaev, kanê ra nê ndikimin e Serbisê.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *