Merkel u bën thirrje ballkanasve të shkojnë për punë në Gjermani: Ligj të ri për lehtësim të procedurave…

admin 0

Merkel u bën thirrje ballkanasve të shkojnë për punë në Gjermani: Ligj të ri për lehtësim të procedurave…

Gjermania në fillim të vitit të ardhshëm do të miratojë një ligj të ri i cili lehtëson procedurat për punëtorë që vijnë nga vende jashtë BE’së e që duan të punojnë në Gjermani. Njoftimin e ka bërë vetë kancelarja gjermane Angela Merkel, duke treguar nevojën e shtetit të saj për më shumë punëtorë.Ligji i ri për Punësim dhe Aftësim do të hyjë në fuqi më 1 mars 2020 dhe synon të hapë rrugën për punëtorët nga vendet jashtë BE’së.Sipas vlerësimeve të fundit, aktualisht atje janë 1.3 milion vende të lira pune ja dhe video shtype rekl,am dhe shikojeni:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *