Merrni lekurët e shegëve dhe pregatisni çajin i cili duke filluar nga pastrimi i sistemit tretës e deri tek vitaminat që neve na

admin 0


Merrni lekurët e shegëve dhe pregatisni çajin i cili duke filluar nga pastrimi i sistemit tretës e deri tek vitaminat që neve na

Por nëse nuk e keni ditur se lëkura e shegës, ka po aq vlera e përdorime, atëhetë vazhdoni lexoni më poshtë ! Lëkura e shegës përmban antioksidantët më të fu.q.ishëm si fenolet, flavonoidet dhe çaji i përgatitur me to ka veti kuruese për disa shqe.tësimi shëndetësore
Sistemi tretës
Enzimat e gjendura tek lëkura e shegës kanë aftësinë të ele min ojnë qelizat patogjene që rriten brenda traktit gastrointestinal e që janë përgjegjëse për shumë probleme të këtij aparati.

Çaji i lëkurës së shegës është një trajtim natyral për sëm. undjet e shumta të sistemit (diarre, forma të shumta të kolitit dhe ulçera biliare)dhe lehtësimin e sim. ptomave.
Antioksidantët (e gjendur me shumicë edhe në lëkurën e shegës) janë shumë të efektshëm në elim. inimin e yndyrës së ke.qe nga arteriet. Veshja dhe mbingarkesa e enëve të gja. kut, mund të bëhen shkak i shumë problemeve ka. rdiovaskulare.
E pasur me vitaminë C
Përfitimet e vitaminës C përfshijnë nga rritja e sistemit imunitar, përmirësimi i shëndetit tuaj ka. rdiovaskular, parandalimi i rrudhave, para.ndal.imit të kom. plikimeve shëndetësore prenatale dhe zvogëlimin e rre.zik.ut për të zhvilluar së.mu.ndje okulare.
Duke qenë se lëkura e shegës është e pasur në këtë vitaminë është e rëndësishme ta përfshini në dietën tuaj, sa ky frut është në sezon, sepse duhet të përpiqeni t?i bazoni nevojat tuaja dietike në burime plotësisht natyrale.

Shëndeti i lëkurës
Shegët kanë acid ellagik. një hidratues shumë i mirë dhe shumë efektiv në mbajtjen e lagështirës në lëkurën tuaj. E nëse çaji i shegës ju duket pak i hidhur, mund të përdorni maskën me lëkurën e shegës.
Il açi i dhi.mb.jes së fytit.
Vuani nga dhi mbja e fytit ose nga dhi mbja e bajameve? Mund të provoni të pini çajin e lëkurës së shegës për të ndihmuar në zbutjen e dhi.mb.jeve të rrugëve të frymëmarrjes.
Receta e çajit nga lëkura e shegës:
Përbërësit:

10-12 gram lëkura të thata shege.
200 mililitra Ujë.
Udhëzime:
Zieni 200 mililitra ujë. Shtoni ujin e vluar në një gotë ku keni vendosur lëkurën e shegës. Mbulojeni me kapak dhe lëreni për 25 minuta. Pasi të jetë ftohur pak konsumojeni siç është.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *