Mësuesja boton foton e maturës me Musaenin dhe shkruan një elegji: Sa zemra trishtove, kalove pandeminë, por plùmbin se mashtrove…

admin 0

Mësuesja boton foton e maturës me Musaenin dhe shkruan një elegji: Sa zemra trishtove, kalove pandeminë, por plùmbin se mashtrove…

Halli i familjes së Musaen (Myzerim) Zenelit tashmë është bërë halli i të gjithëve, nga veriu ku ndodhi tra gjedia në jug të Shqipërisë, aty ku pak ditë më parë humbën jetën po katër persona në një aksident tr agjik.
I gjithë opinioni publik është i tro nditur nga tra gjedia e pasmesnatës në t’u gdhirë e dielë. Mes 4 vik timave nga të shtënat e armëve ishte dhe 19-vjeçari Musaen Zeneli, i cili jetonte me nënën pasi babain nuk e kishte.
E ëma e tij mësoi për djalin e vd ekur vetëm kur në punë do pastronte mbështjellëset e vi ktimave, dhe aty pa peshqirin e djalit të saj. Në rrjete sociale empatia ka qenë e madhe dhe mbështetja financiare po ashtu.

Një prej tyre që kanë shkruar me lot e me dhimbje është edhe mësuesja e gjimnazit të Musaenit, Valdete Gjyrezi. Ajo është e shokuar nga ngjarja, e teksa i shpreh ngushëllimet familjes, ka shkruar dhe një elegji për të ndjerin.
Musaeni yne
Sec e veshi e ema

Dhander per kte dite

Le te gzoje i shkreti

Ti bashkohet shoqerise

Se ndau per mje bluze

As per nje kollare

Ishte veshur bukur

Lezet per ta pare

Ja kishin dhuruar

Te gzohej jetimi

Gzoi e vallzoi

Deri ne 11

Se neser fillonte

Pune si kamarjer

Gezimi tij i pare

Sa te merrte rrogen

Nenes ai me vrap

Doren do ja shendonte

Por kur gzon fukarai

Kur u ba zein

E martoi me plu mba

Kostumi i mbet i ri

Nuk e besun shoket

Nuk e besoi shkolla

Musaeni mire

Qe nuk tremb as “sorra”

Ah mor Musaen

Sa zemra trishtove

Kalove pandemin

E plumbin se mashtrove

Nuk ishte faji jot

Ishte fati zi

S’te ndihmoi drejtesia

Por te bani kurban

Dhe kjo asht padrejtsi

Qofsh i xhenetit biri yne,

Ti o djal i ri


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *