Mire qe u pastron gurezat, por mbron dhe trurin, ky eshte çajo fantastik qe e ben kete mrekulli

admin 0

Nëse deri më tani keni dëgjuar të flitet vetëm për përfitimet shëndetësore të çajit jeshil apo të zi, ka ardhur koha të njihni dhe ato të çajit të bardhë, i cili është po aq i dobishëm për organizmin.

Ashtu si çajrat e lartëpërmendur dhe çaji i bardhë është i pasur në antioksidantë, dhe vjen nga bima Camellia sinensis, e njëjta bimë që përdoret për të bërë çajin jeshil dhe atë të zi.

Ai i nënshtrohet përpunimit minimal për të ardhur tek ju si një opsion i një çaji pal të ëmbël, por i pasur me polifenole, dhe komponime të tjera kuruese. Përfitimet e çajit të bardhë

Antioksidantët

Hulumtimet kanë treguar se krahasuar me çajin e gjelbër, çaji i bardhë përmban një nivel të ngjashëm antioksidantësh dhe polifenolësh, të cilat parand.alojnë dë.met e shkaktuara nga radikalët e lirë

Shëndeti or. al

Polifenolet dhe taninet e gjendura në çajin e bardhë ndihmojnë në pastrimin e pllakëzave e gurëzave duke parandaluar rritjen e bak. ter.eve në gojë falë fluoridit që përmban.

Shpejton djegien e dhjamit

Ashtu si çaji jeshil, çaji i bardhë përmban komponime të cilat në mënyrë natyrale nxisin funksionimin e metabolizmit.

Mbron Shëndetin e Trurit

Çaji i bardhë përmban catechins që mbrojnë trurin nga dëm. timet e shkaktuara nga str. esi oksidativ dhe toksiciteti. Antioksidantët e çajit të bardhë gjithashtu mund të ndihmojnë në përmirësimin e funksionit njohës dhe të zvogëlojnë rriskun e sklerozes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *