Mos Kalo Pa E Lexuar / Pese Pijet Qe Shtojne Rrezik Te Madh Per Sulmin Ne Zemer Nga Konsumimi I Tyre

admin 0


Mos Kalo Pa E Lexuar / Pese Pijet Qe Shtojne Rrezik Te Madh Per Sulmin Ne Zemer Nga Konsumimi I Tyre

Është absolutisht e rëndësishme që të kujdeseni për zemrën tuaj nëse dë.shironi jetë të gjatë dhe të shëndetshme.
Edhe pse nuk ka garanci që në një periudhë të jetës suaj mund të pës.oni sulm në zemër (infarkt të miokardit), ekzistojnë disa ndryshime në mënyrën jetësore që mund ta zvogëlojnë këtë rrezik..
Sulmi në zemër ndodh kur bllokohet qarkullimi i gjakut në enët që e fur.nizojnë zemrën. Shkaktar i kësaj është ngushtimi apo mbyllja e këtyre enëve të gjakut (si pasojë e aterosklerozës)..
Ateroskleroza (Foto: Har.vard University)
Një prej komponentëve që ka rol shumë të madh në shën.detin e zemrës është ushqimi, ku përfshihen edhe pijet.

Më poshtë jua sjellim listën me pesë pijet, të cilat du.het t’i shmangni apo së paku t’i reduktoni, në mënyrë që ta mbani zemrën tuaj të shëndetshme:
Pijet e gazuara.
Pijet që përmbajnë kafeine.
Pijet energjetike.
Alkooli.
‘Milkshake’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *