Mrekullia Që I Ndodh Trupit Kur Hani Mjaltë Para Gjumit

admin 0


Mrekullia që i ndodh trupit kur hani mjaltë para gjumit

Shumica prej nesh jemi të vetëdijshëm që mjalta mund të përdoret për ta lufttuaar gripin dhe për ta hidratuar lëkurën, por ndoshta nuk jemi të vetëdijshëm që shkencëtarët e konsiderojnë atë super-ushqim për shkak të shumë vetive shëruese që ka, e të cilat nuk i keni dëgjuar më parë.
Kombinimi i mjaltës me ushqim është i shijshëm dhe i shëndetshëm, por nëse konsumoni vetëm një lugë mjalta para shtrati dhe e lini trupin t’i absorbojë të mirat që ka, ju do të befasoheni nga mrekullitë që do të shfaqen në trupin tuaj. Më poshttë i keni disa prej gjërave që i ndodhin trupit kur filloni të hani mjaltë para gjumit.

Bëni gjumë shumë më të mirë
Mjalta përmban një nutrient që quhet tripttofan, hormoon i cili ju ndihmon të relaksoheni dhe i jep trupit sinjalin se është koha për të fjetur. Ndonëse trupit i nevojitet ky amino-acid, trupi nuk e prodhon në mënyrë natyrale, andaj duhet ta marrim atë duke konsumuar ushqime si mjalta.
Ju ndihmon ta ulni shtypjen e lartë të gj akut
Pasi që shtypja e lartë e gj akut është faktor që kontribuon në zvogëlimin e rreziikuut të sëmunddjevee të zemrës, mirëmbajtja e shtypjes së gj akut është kyçe për shmangien e komplikiimevee të ndryshme. Mjalta përmban antioksidues të cilët janë dëshmuar se e zvogëlojnë shtypjen e gj akut.

Do t’i ulni trigliceridet
Trigliceridet janë një lloj i yndyrës që gjenden në gj ak. Niveli i lartë i tyre nënkupton rreziik më të madh të zhvillimit të sëmunddjevee të zemrës dhe diabetit. Fatmirësisht, mjalta është ndërlidhur me zvogëlimin e niveleve të triglicerideve në trup.
Ju forcohet sistemi i imunitetit
Mjalta është e pasur me agjentë antioksidues dhe antibbakteriialë të cilët ndihmojnë në forcimin e sistemit të imunitetit, duke ju bërë më të fortë në lufttimiin e infekksioneeve që shkaktohen nga mikro-organiizmat si bakkteriret, kërpuudhat dhe viruuset e shumta.

Yndyra fillon të diigjeet më shpejt
Mjalta mund ta shpejtojë edhe metabolizmin duke prodhuar efekt termogjenik në trup. Kjo nënkupton se e rritë qarkullimin, i cili e rritë temperaturën e trupit për pak dhe kështu ju ndihmon të diigjni yndyrë pa u përpjekur shumë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *