Në Beograd Ndodhi Një “TER’MET”, I Ndërpritet Fjalimi Ministrit Serb Dhe Thuhet “Kosova Është Shtet I Pavarur”

admin 0


Në Beograd Ndodhi Një “TER’MET”, I Ndërpritet Fjalimi Ministrit Serb Dhe Thuhet “Kosova Është Shtet I Pavarur”

Në Ministerialin e Mbrojtjes të Europës Juglindore (SEDM),që zhvillohet sot në Beograd, zëvendësministri i Mbrojtjes, Petro Koçi, iu përgjigj falkë për falkë sekretarit të Shtetit të Ministrisë së Mbrojtjes së Serbisë, Bojan Jocic.Përfaqesuesi i Serbisë deklaroi se Serbia është kundër shpalljes së njëanshme të pavarësisë Kosovës dhe e konsideroi të rrezvikshme për stabilitetin në rajon shndërrimin e FSK-së në Forcë të Ar.matosur.

Por, ka reaguar menjëherë në fjalën e tij zëvendësministri i Mbrojtjes i Shqipërisë, Petro Koçi, duke deklaruar se “Kosova është një vend i pavarur që duhet të ftohet në SEDM”.“Anëtarësimi i Kosovës në iniciativa të tilla rajonale jo vetëm kontribuon për paqen dhe stabilitetin në rajon, por lehtëson gjithashtu shpirtin e dialogut dhe realizmit mes Prishtinës dhe Beogradit”, tha Koçi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *