Nëse Ju Dheemb Koka Mbrapa, E Keni Këtë Problem..

admin 0


Nëse Ju Dheemb Koka Mbrapa, E Keni Këtë Problem

Dhimbja në pjesën e prapme të kokës shppërtheen si pasojë e tensiionit, streesiit ose lodhjes. Megjithatë, ajo shpesh mund të shfaqet si rezultat i herniies diiskasle ose ndonjë lëndiimi të mundshëm në pjesën e sipërme të qafës.
Simptomat e dhimbbjees mbrapa koke

Dhimbbja në pjesën e prapme të kokës mund të shoqërohet me disa simptoma ndaj të cilave duhet të jeni të vëmendshëm. Këto simptoma janë: mpiirjee e qafës, dhimbbje therëse në krahun e majtë ose të djathtë të qafës, mpiirje të kokës, dhimbbjee e forttë e syrit, dhimbbjee që intensiifikoheet pas çdo lëvizje të kokës, pamundësi në lëvizjen e qafës.
Shkaqet e dhimbbjees mbrapa koke:

Tensiionni, kur koka dhemmb si pasojë e luhatjeve të tensionit, dhimbbja ka tendencën të qarkullojë në zona të ndryshme. Kompresaat ose dushi i ngrohtë ndihmojnë kunndër dhimbbjees, bashkë me mbajtjen nën kontroll të streesiit.
Lënddimeet e Qafës: Kur muskujt, ligamentet, tendinat dhe nervaat e qafës lëndohhenn, dhimbbja është e paeviitueshme. Për shembull, nëse keni qëndruar në një pozicion të gabuar për shumë kohë, zona mbrapa kokës do të dhembë më shumë. Stërmuundiimi i muskujve të qafës i bën ato më të dobët dhe nxisin dhimbbjeen mbrapa koke.
Si të përballeni me dhimbbjeen mbrapa koke?

Ndryshoni mënyrën e qëndrimit, nëse mënyra se si qëndroni është problematike, sigurohuni ta ndryshoni atë. Në rast se punoni përpara kompjuterit, sigurohuni që ekrani të jetë i ngritur dhe që qafa të mos qëndrojë e ulur.
Aktiviteti Fizik: Aktiviteti fizik është shumë i mirë për të forcuar muskujt dhe përmirësuar qëndrimin. Kompresat E Ngrohta: Vendosni një kompresë të ngrohtë pas koke dhe mbajeni për 20 minuta për të ulur dhimbbjeen dhe zbutur inflammacioniin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *