Nëse Ndjeni Vazhdimisht Të Ftohtë, Mund Të Keni Këtë Problem Shëndetësor

admin 0

Nëse Ndjeni Vazhdimisht Të Ftohtë, Mund Të Keni Këtë Problem Shëndetësor

Të gjithë ne që mërdhijmë shumë, e njohim këtë situatë: kolegët në punë e lëshojnë kondiicionerin e ajrit për të ftohur dhe ne fillojmë të dridhemi menjëherë, duke dashur që të ishim në shtëpi nën batanijen tonë të preferuar.
Njerëzit e ndjejnë të ftohtin dhe të nxehtin në mënyra të ndryshme, por disa prej nesh kemi të ftohtë gjatë gjithë kohës dhe nuk e dimë pse. Për të gjithë ju që keni mornica sa herë që të jetë pak më freskët, ne kemi gjetur disa arsye pse mërdhini kaq shumë – dhe çfarë të bëni për këtë.
Gjëndra tiroide mund të mos funksionojë mirë

Hipotiiroidizmmi është një kusht gjatë të cilit gjëndra tiroide nuk prodhon mjaftueshëm hormmon dhe kjo pastaj mund të çojë në intolerancë të të ftohtit. Hormonnet tiiroide ndihmojnë në rregullimin e metabolizmit dhe temperaturës, dhe kur kemi mungesë të tyre, fillojmë të kemi të ftohtë.
Simptoma të tjera të hipotiroidizmit përfshin lodhje dhe rrahje të ulëta të zemrës. Si ta rregulloni këtë? Shkoni tek mjeku. Një ekzaminim mjekësor mund t’ju ndihmojë ta gjeni nëse keni sasinë e nevojshme të hormonnevee tiroiide në trup.
Ndoshta s’po pini mjaft ujë
Uji e rritë metabolizmin, duke e ndihmuar trupin të shkrijë ushqimin dhe të krijojë energji dhe nxehtësi. Nëse jeni të dehidratuar, mund t’ju mungojë kjo energji dhe nxehtësi e cila e ngroh trupin. Si ta rregulloni këtë? Pini më shumë ujë.Mund të keni annemi
LAJMI I PLOT KLIKO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *