Njihuni Me Faik Fazliun Personi Qe E Kishte Dje gur Flam urin E Rugo ves Ne Vitin 2005

admin 0

Njihuni Me Faik Fazliun , Personi Qe E Kishte Djegur Flamurin E Rugoves Ne Vitin 2005

Ish anë.tari i Kryesisë së Organizatës së Ve.teranëve të Iuftës së UÇK-së dhe ish kryetari i kësaj organizate, Faik Fazliu, është arr.stuar mbrëmë në Prizren. Lajmi është konfirmuar zëdhënësi i Policisë së Kosovës për ra.jonin e Prizrenit, Shaban Osmanollaj.
Sipas Osmano.llajt, Fazliu ka kërcnuar verbaIisht zyrtarët policorë, derisa këta të fundit po asistonin në kontrollimin e një lokali së bashku me inspektoret e AUV-it, lidhur me mos respektimin e masave.
“I dy shuari F. F lindur në vitin 1977, ka kansur verbaIisht personin zyrtar gjatë kryer.jes së detyrës zyrtare. Zyrtarët policorë po asistonin në kontrollimin e një lokali (kafiteri) se bashku me inspektoret e AUV-it, lidhur me mosrespektimin e masave. I dyshuari është shoqëruar në stacionin policor në Prizren”, deklaroi zëdhënësi i policisë së Prizrenit, Shaban Osmanollaj.
E menjëherë pas arr.stimit të Fazliut, në mbrojtje të tij doli kryetari i OVL-së së UÇK-së, Faton Klinaku.
“Së pari, sqarim për me.diat që raportuan se i arrstuari Faik Fazliu është anëtar i kryesisë së OVL UÇK-së, sepse ai ka qenë vite më parë në kryesi dhe ish krye tar por nuk është tani, dhe së dyti në videon që më erdhi, nuk shihet kaosje ndaj zyrtarit policor, por shihet dh.unë e ushtruar ndaj një invalidi me shkallë të rëndë nga ana e zyrtarit policor. Kërkoj li.rimin e menjëhershëm të tij dhe rasti të shkoj në procedurë të rregullt, si dhe duhet që të hetohet edhe dh.una e ushtruar nga ana e policisë apo e zyrtarëve policor”, ka shkruar Faton Klinaku.
I menjëhershëm ishte edhe reagimi i Ministrit të Bren.dshëm, Xhelal Sfeçla, i cili tha se ka mbaruar koha kur zyrtarët policorë fyhen e suImohen.
“Sundimi i ligjit në shtetin e së dre jtës, nënkupton edhe ush.trimin e detyrës nga zyrtarët policorë pa pengesa.

Ka mba ruar koha kur zyrtarët policorë fyhen e suImohen gjatë ushtrimit të detyrës nga të ashtuquajturit “të fortët”. Përgjigje e shpejtë dhe konform ligjit për të gjithë per.sonat që tentojnë “t’i kryejnë punët privatisht me policët tanë”. Stop sjelljeve bndit.eske. Askush mbi ligjin!”, ka shkruar Sfeçla.
E kjo deklaratë e Ministrit Sfeçla nxiti reagime dhe ofndime të rën.da ndaj tij nga Faton Klinaku dhe Faik Fazliu.
“Paska folur edhe ministri i brendshëm, duke deklaruar se ka ka.luar koha e sjelljeve baditeske ndaj policisë. Mirë që ekziston video e aty shihet se kush çfarë ka bërë, dhe është vetëm gjykata ajo që do të sqarojë rrethanat e ngjarjes. Ai i paska ha.rruar sjelljet e tij bnditeske që shumë herë i ka pasur ndaj policisë”, shkroi Klinaku në re.agimin e tij.
E aik Fazliu e quajti rrugaçi legen Mini.strin Xhelal Sfeçla.
“Xhelal rrugaçi une nuk jam legen si ti me i gjujte e suImu policet dhe ku.rre ne jeten time nuk jam shite i forte ne raport me institucionet sepse une kam bere dicka për këtë vend! Andaj ti rrugaç qe je veshur me petkun e ministrit ndali sojin tend dhe mos i mvesh me pet.kun e institucioneve dhe shtetit për ti fyer e suImuar njerezit qe s’bejne asnje faj të vetem!! Po pajtohem askush mbi ligjin,por edhe askush e as ti bandit e rrugaç mos u mundo me shfry.tezu gjoja ligjin për te luajtur të “FORTIN” ti je vetem nje legen dhe rrugaç (i veshur me pushtet)asgje me shume! P.S shife veten tende rrugaç ordiner ne foto je TI apo jo!”, ka shkruar Fazliu në rrje.tin social “Facebook”.
Por Fazliu ndër tjerash njihet edhe për një skandal dhe veprim të rën.dë të bërë vite më parë.
Fazliu në vitin 2005, kishte organizuar djegien e flamurit të pre.sidencës së Kosovës, flamur ky i propozuar nga Ibrahim Rugova.
“Ne kemi organizuar dje heqjen e këtyre flamujve në mënyrë që të nda.lim sot atë më të keqen, provokimin e qytetarëve tanë. Të gjithë këta njerëz nuk du.rojnë dot identitet tjetër përveç identitetit tonë shqiptar dhe flamurit tonë kombëtar”, kishte dek.laruar në atë kohë Kryetari i Shoqatës së Invalidëve të Iuftës, Faik Fazliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *