Njohësi I Çështjeve Të Ballkanit Nga Amerika I Reagon Kurtit / ”Kurti Te Mos I Shikoje Punet E Fqinjeve , Por Ti Vaksinoje Shtetin E Kosoves”

admin 0

Njohësi I Çështjeve Të Ballkanit Nga Amerika I Reagon Kurtit / ”Kurti Te Mos I Shikoje Punet E Fqinjeve , Por Ti Vaksinoje Shtetin E Kosoves”

Alon Ben-Meir, profesor në Universitetin e Johns Hopkins në SHBA, njëherësh edhe njo.hës i çështjeve të Ballkanit Perëndimor, i ka rekomanduar kryeministrit të Kosovës, Albin Kurtit, të anga.zhohet më shumë lidhur me çështjen e vaksinimit të kosovarëve me vaksinën anti-Covid.
Ben-Meir, përmes një postimi në llogarinë e tij zyrtare në ‘Twitter’, së këndejmi, e ka konsideruar të pa.pranueshëm faktin se vetëm 14 për qind e Kosovës janë imunizuar.
“#Kurti nuk duhet të përfshihet në punët e brendshme të shteteve fqinje, sikurse bëri në Shqipëri. Në vend të kësaj, ai duhet të merret urgjentisht me çështjet që prekin Kosovën”, ka shkruar profesori amerikan në pos.timin e tij.
“Është i papranueshëm fakti që vetëm 14% e popullësisë [kosovare] është vak.sinuar deri më tani; Kosova duhet t’i japë përparësi vak.sinimit të grupeve më të rre.zikuara ”, ka thënë tutje Ben-Meir.

Ndonëse shteti ka në dispozicion vetëm rreth 38 mijë vaksi.na, Ministria e Shëndetësisë i ka ftuar që të vak.sinohen grupmoshat 65 deri në 79 vjeç. Në regjistrin e shtetit, statistikat thonë se Kosova ka mbi 130 mijë qytetarë të këtyre grup.moshave.
Mosorganizimi i duhur i procesit të vaksinimit dhe mungesa e vaksi.nave, bëri që ditë më parë të krijohet tollovi para sallës “1 Tetori”, e cila është qendra e vaksini.mit në Prishtinë.
Përveç të moshuarve, me këto doza të vaksinave është paraparë edhe vak.sinimi i personelit shëndetësor që ka mbetur pa vaksinu.ar, personat e mbetur me sëmundje kronike, mësuesit dhe forcat e sigurisë të përfshira drejtpërdrejt


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *