Nuk dihet se ku janë/ 5 të rinjtë shqiptarë kanë humbur në Angli, detajet janë rrëqethëse

admin 0

Nuk dihet se ku janë/ 5 të rinjtë shqiptarë kanë humbur në Angli, detajet janë rrëqethëse

Bëhet fjalë për disa djem të moshës 15 deri 17 vjeç të cilët pasi kanë mbërritur në Angli të pa shoqëruar nga prindërit dhe janë mbajtur në qendrat sociale, nga të cilat janë larguar pa njoftuar.
Sipas legjislacionit dhe rregullave të shërbimit social anglez ata konsiderohen të humbur dhe është detyra e pol icis ë të nis kërkimet.
Në fakt më shumë se sa një “zhd ukje” bëhet fjalë për fshehjen e tyre në komunitetin shqiptarë në Angli për t’i shpëtuar dëb imit.

Ligjet angleze të emigracionit parashikojnë mos dëb im të fëmijëve az il kërkues deri kur ata mbërrin moshën 18 vjeç. Duke e ditur se kur mbushet kjo moshë ata rre zikojnë mos fitimin e azi lit detyrohen të largohen nga qendrat sociale ku akomodohen.
Top Channel raporton se gjatë këtyre muajve të 2021, janë raportuar si të zhdukur pesë min oren shqiptarë.
Ata janë:1-Arben Axhami vjeç 17, larguar nga Coventry, West Midlands më datë 10/03/2021
2-Denis Marku vjeç 17, larguar nga Harrow, London më datë 17/03/2021

3-Besmir Domi vjeç 16 , larguar nga Luton, Bedfordshire më datë 11/02/2021
4-Artur Krasniqi vjeç 16, larguar nga Luton, Bedfordshire më datë 18/02/2021
5-Drilon Murati vjeç 16, larguar nga Edgware, London më 24/01/2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *