“Nuk ka kush qe e mohon kontributin e Hashim Thaçit dhe Kadri Veselit per UÇK dhe Kosovë” – Fjalet qe po dridhin Kosoven

admin 0

“Nuk ka kush qe e mohon kontributin e Hashim Thaçit dhe Kadri Veselit per UÇK dhe Kosovë” – Fjalet qe po dridhin Kosoven

Thaçin e Veselin i kam parë në 1993 të ar matoj,sur, “të ngrirë në borë e shi që me menzi i zbathnin çizmet” – Komandanti i UÇK-së në Iufj,tën e fundit në Kosovë, Daut Haradinaj, ka thënë se familjen e tij për herë të parë Hashim Thaçi e Kadri Veseli, si liderë të UÇK-së, e kishin vizituar në vitin e her,shëm 1993.Haradinaj, në një rrëfim për emisionin Pressing, ka thënë se Thaçi e Veseli ishin të ar matoj,sur që në atë kohë, por ky fakt s’përbënte ndonjë habi për shtëpinë e Haradinajve, pasi që me armët ishin mësuar edhe ata.“Hashimin e Kadriun, nëse s’gaboj i kam pritë në ’93-n në shtëpi. S’po them që në të ’93-n jam kanë UÇK, por i kam pritë, u kam ba hyzmet bashkë me Luanin. Kanë ardhur të ar matoj,sur, por ar më,t s’kanë qenë befasi në shtëpinë tonë, sepse ishim mësuar me ditë që kemi ar m,ë dhe vijnë njerëz të ar matoj,sur”, ka rrëfyer Haradinaj.

Haradinaj ka thënë se i ka parë dy prej udhëheqësve të Iufj,tës shumë herë të ngrirë, duke i shpjeguar sak rificat e tyre për çlirimin e vendit.“Pastaj kanë ardhë prapë, e prapë, e prapë. Për këtë arsye kur ishte rasti i Presidentit dhe Hagës thashë që s’duhet me u koritë se unë per,sonalisht i kam parë me dhjetëra herë të ngrimë, menzi i zbathnin çizmet, të lagur në shi e borë e të ngarkum si mushka me vullnet për ta çliruar vendin”, ka thënë Haradinaj.Më vonë, si komandant Iufj,te, Haradinaj ka thënë se shpeshherë armët më të sofistikuara që vinin në Dukagjin, i dërgonin drejt Drenicës me supozi,min se në atë rajon do të zhvilloheshin Iufj,timet më të ashpra.Videomaterialin ne vazhdim mund ta ndiqni nga minuta e 17:00:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *