Pastrim Rrënjësor Të Fytyrës Me Kos – Ja Se Çfar Duhet Të Bëjmë.. Është Shum E Leehtë

admin 0

Pastrim Rrënjësor Të Fytyrës Me Kos – Ja Se Çfar Duhet Të Bëjmë.. Është Shum E Leehtë

Mineralet dhe vitaminat që gjenden tek kosiKa një arsye përse kosi i jep lëkurës së fytyrës një rigjallërim dhe shkëlqim të menjëhershëm.Sipas të dhënave janë pikërisht këta katër përbërës, të cilët ndikojnë në shëndetin e lëkurës.Zinku, i njohur për vlerat e tij antii-inflammatoree, nxiit rigjenerimin e qeliizave të lëkurës si dhe balancon gjëndrat yndyrore që shkaktojnë krijimin e akneve.
Të gjithë e dimë që kosi përmban kalcium, ky mineral është përgjegjës për hidratimin dhe parandalimin e përtharjes së lëkurës.Vitaminat B nga ana tjetër, bëjnë të mundur mbrojtjen e qeliizavee të lëkurës nga radiikalëtt e lirë, si dhe nxiisin prodhimin e yndyrnave të shëndetshme.Aciidi laktiik është një nga përbërësit kryesor të kosit, dhe gjendet në shumicën e produkteve të lëkurës.Ai funksionon si një agjeentt kundër rrudhave dhe plakjes së lëkurës.
Por veprimi kryesor i këtij aciidi është parandalimi i prodhimit të enziimës tiirosinnazë, e cila nxiit prodhimin e melaniinës.Kështu lëkura juaj do të jetë më e bardhë dhe e pastër.Si të përdorni kosin për lëkurën,Mjafton që në një filxhan kafeje të hidhni 2-3 lugë çaji me kos dhe të përzieni derisa të formohet një masë e plotë.
Më pas vendoseni në fytyrë duke treguar kujdes që të mbuloni të gjitha zonnat probleematiike, si dhe qafën.Ju këshillojm që ndërkohë që lyeni fytyrën dhe ta masazhoni atë me lëvizje rrethore, për të nxiitur dhe qarkullimin e gj akut.Kosi do të fillojë të ngurtësohet pas 5 minutash, duke krijuar një maskë të mirëfilltë.
Lëreni përreth 15 minuta dhe më pas mjafton të njomni pak duart me ujë dhe përsëri ta fërkoni fytyrën derisa shtresa e kosit të thërrmohet.Kështu ju largoni qeliizaat e vdeekuraa dhe pappastërttitë që janë akumuluar në poret e lëkurës gjatë ditës.
Kosi përmban bakkteree të cilat lufttojnnë që të gjitha pappastërttitë e mbledhura në lëkurë nga kontakti i saj me faktorët e jashtëm.Por gjithashtu ju do të parandaloni krijimin e akneve si rezultat i infekktimiit të porevee nga pappastërttitë.Më pas shpëlajeni lëkurën me ujë të bollshëm dhe fshiheni lehtë me peshqir.
Nëse keni fytyrë të ndjeshme, ju sugjerojm që thjesht ta shpëlani fytyrën me ujë të bollshëm.Sa shpesh duhet ta përdorni kosin për lëkurën e fytyrësPër personat me lëkurë të yndyrshme është e këshillueshme që të përdoret çdo ditë për të patur rezultat.
Ndërsa ata që kanë lëkurë të thatë, mund ta përdorin dy apo tri herë në javë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *