Përdorimi I Kësaj Bime Për 30 Dit Do Tua Zgjidhe Te Gjitha Problemet E Reumatizmës..!?

admin 0

Përdorimi I Kësaj Bime Për 30 Dit Do Tua Zgjidhe Te Gjitha Problemet E Reumatizmës..!?

Në Shqipëri, rastet e pacientëve që vuaajnnë nga reumatizma janë në rritje duke prekur edhe moshat nën 30-vjeç. Shkak është stili i kkeq jetesës dhe kequshqyerja.Reumatizma është një sëmunddjee që ka të bëjë me dëmttimiin e kyçeve të trupit, të cilat në çdo lëvizje të trupit shkaktojnë dhimbbjee.
Mjekët deklarojnë se një regjim i dobët ushqimor dhe mungesa e aktivitetit fizik janë dy faktorët kryesorë që sjellin probleemet me kyçet.Shumë studime të mirënjohura mjekësore kanë dalë në përfundimin se përdorimi i trëndafilit të egër në formën e pluhurit apo pudrës redukton në 90 % rastet e dhimbbjeeve nga reumatizma.
Trëndafili i Egër konsiderohet si një nga bimët medicinale më të mira përsa i përket lehtësimit të dhimbbjeeve të Reumatizmës duke ndikuar në shëndetin e kockave dhe forcimin e tyre.Pluhuri i Trëndafilit të Egër – Përgatitja dhe Doza Ditore

Pluhurin e trëndafilit të egër mund ta gjeni në farmaci si suplement, në dyqanet organike por mund ta përgatisni edhe vet.Mjafton që të keni një sasi të konsiderueshme trëndafilash të egër, të cilët duhet të jenë të thatë.Shtypini ato fort në një havan guri (enë e posaçme guri për të bluar erëza)dhe më pas kalojini në një sitë kuzhine për të përftuar pluhurin.
Doza ditore e rekomanduar për përdorimin e pluhurit të trëndafilit të egër është 5 gramë në ditë.Rekomandohet që të përdoret për 1 deri në 3 muaj dhe mund ta konsumoni të shkrirë në një gotë me pak ujë ose direkt duke e gëlltitur.Megjithatë përdorimi i trëndafilit të egër pluhur për reumatizmën si dhe doza e tij nuk duhet marrë pa u konsultuar më parë me mjekun.
Çfarë Tregojnë Studimet?

Nga një eksperiment i zhvilluar në Britaninë e Madhe nga Institutiti Për Kërkimet Shkencore ndaj Sëmunddjevee Reumatiizmale,ka rezultuar se pacientët me ostteoporoozë, tre javë pas përodrimit të suplementeve me trëndafil të egër patën një përmirësim të dukshëm në reduktimin e inflammacioniit të kyçeve dhe dhimbbjevee të tyre.
Bazuar në këto rezultate, ekspertët rekomanduan përdorimin e suplementeve të trëndafilit të egër pluhur për pacientët që vuaajnnë nga artriti për një periudhë 1 deri 3 mujore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *