Perplasje Te Forta Ne Mal Te Zi / Dritan Abazoviq ”Ker Cenon” Serbine !!

admin 0

Perplasje Te Forta Ne Mal Te Zi / Dritan Abazoviq ”Ker Cenon” Serbine !!

Përplasja e fortë në Mal të Zi po afron një kri.zë qeveritare. Në kohën kur NATO dhe Pe.rëndimi po akuzon qeverinë serbe se në vend të anti.korrupsionit, po ja kthen vendin in.fluencës ruse, ka ardhur një zhvillim shumë i fortë.Deputetët e Par.tisë së Dritan Abazoviçit, “E Ba.rdha në të Zezë”, koalicioni Ura i kanë dërguar një kërkesë parlamentit të Malit të Zi, ku bën të ditur se ky grup par.lamentar nuk është i gatshëm të votojë ligjin për pronat e Kishës Ortodokse Serbe. Qëndrim që pritet të sjellë për.plasje të mëdha në koalicion.
Siç bën të ditur ‘Antena M’, një media malazeze që kundër.shton qeverinë pro.serbe, në dokument thuhet se ligji “Për Fetë” të mos kthehet në një mollë sherri që rrezikon të ardhmen evropiane të Malit të Zi.Qëndrim që realisht vë në dyshim mazhorancën aktuale qeverisëse që dre.jtohet nga kryeministri Zdravko Krivokapiç. Qëndrim që mbahet në kulmin e fushatës elektorale për bashkinë e Ni.kshiqit, që është kthyer një një lloj “Beteje”.
Siç bën të ditur ‘Antena M’, katër de.putetët e URA, theksojnë se duhet një ri.shikim i ligjit themeltar të shtetit që involvon edhe opozitën e Milo Gju.kanoviçit.

Dy ditë më parë, një organizatë na.cionaliste malazeze “Komitët” i kanë kërkuar Abazoviçit që në li.dhje me fushatën e Nikshiqit të mos marrë krahun e serbëve por të mbrojë shte.tësinë e Malit të Zi.“Në muajin e katërt që ju jeni në pushtet në nivelin shtetëror dhe keni treguar se nuk keni asnjë pro.gram, vetëm urrejtje dhe arritjen e qëllimeve kundër Malit të Zi! Stafi i Serbisë së Madhe është në krye të ar.simit, shkencës, kulturës, sigurisë, Universitetit, sporteve dhe së shpejti në Shërbimin Sekret! Fa.kulteti i Gjuhës Malazeze nuk ka të ardhura dhe tarifat për krijuesit e shquar ma.lazezë! Çfarë keni kursyer në Mal të Zi, o URA?”, paralajmërojnë Abazoviçin nacionalistët malazezë.
Sot, analisti i njohur, Janush Bugajski, në një analizë që u botua në disa ga.zeta të Ballkanit, shkruante se tashmë NATO ka ndaluar së ofruari in.formacione sekrete agjencive të zbu.limit të Malit të Zi, që janë të mbushura me njerëz të Moskës.Njëri prej tyre, Milan Kne.zeviç, siç bën të ditur ‘Sputnik’, ka paralajmëruar një për.plasje të madhe civile në vend.
Knezeviç, i cili drejton Komisionin Parlamentar për Sigurinë Publike, tha se Ma.li i Zi kërkon marrëdhënie të afërta me Republika Srbskan.Situata është vërtetë e tensionuar, edhe për faktin se skifterët e koa.licionit të ri, më shumë se agjenda antiestablishment, i intereson zgjerimi i influencës serbe në Mal të Zi.
Në kuadër të Stërvitjes së NATO-s në Shqipëri më 26 prill, mësohet se dy luf.tanije do të ankorohen edhe në portin e Tivatit, për të siguruar mbrojtje më të madhe të një kërcënimi të si.gurisë së Rajonit.
Raketat ‘Patriot’ që do të ankorohen në Akademinë “Skën.derbej” në Tiranë, mësohet se do të mbulojnë edhe rrezen që i takon Malit të Zi, siç bën të ditur gazeta më e madhe e Pod.goricës ‘Vijesti’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *