Pini Lëng Patatesh Dhe Nuk Do E Shihni Derën E Mjekut Me Sy/ Si Të Përgatisni Eliksirin E Shëndetit

admin 0

Pini Lëng Patatesh Dhe Nuk Do E Shihni Derën E Mjekut Me Sy/ Si Të Përgatisni Eliksirin E Shëndetit

Lëngu i patates së pagatuar mund t’ju ndihmojë me probleeme të ndryshme shëndetësore të tilla si diabeti, hiperttensiioni dhe madje mund të ulni rreziikunn e shumimit të qeliizavee kanncerogjeene.Përfitimet shëndetësore të lëngut të patates:
1. Antii-inflammatoor Antiioksidanntët e pranishëm në lëngun e patateve të pagatuara përmbajnë përbërës antii-inflammatorë. Këto të fundit ndihmojnë në parandalimin e sëmunddjevee kroniike inflammatoree duke përfshirë ekzeemënn dhe arttritiin, si dhe lehtësimin e shqetësimeve që shkaktohen prej tyre.

2. Parandalimi i shumimit të qeliizavee kanncerogjeene
Megjithëse nuk është provuar shkencërisht, po bëhen jo pak hulumtumi laboratoriike për të vërtetuar nëse lëngu i patates ndihmon në lufttimiin e kannceriit të zorrës së trashë duke penguar qeliizat e kannceriit që të dëmttojnnë qeliizat e tjera të shëndetshme
3. Shëndeti i zemrësb Lëngu i patates parandalon bllokiimin e arteriievee dhe vjen me jo pak përfitime shëndetësore për zemrën. Gjithashtu, konsumi i një filxhani me lëng patateje mund të ndihmojë për lehtësimin e urthiit.
4. Janë të pasura me vitaminë C (dhe ne u çuditëm po aq sa ju)
Patatet përmbajnë pak më shumë se 100% të sasisë së rekomanduar ditore të vitaminës C.
Vitamina C ndihmon trupin tuaj të përthithë hekurin, të formojë kolagjen për muskujt, enët e gj akut dhe kockat. Vetitë e saj antiioksiduuese përmirësojnë gjithashtu cilësinë e lëkurës duke ndihmuar në parandaliimin e acariimitt, skuqjeeve apo shfaqjen e puçrrave.
5. Përmirëson funksionet e aparatiit tretës
Lëngu i patateve favorizon shumëzimin e bakttereeve të dobishme për traktin e tretjes.
6. Të pasura në Vitamina B Vetëm një filxhan me patate të gatura (të ziera) përmban rreth 40% të sasisë që kërkon trupi për vitaminë B-3 dhe tiaminë (vitaminë B-1). Gjithashtu, ka sasi të vogla të vitaminës B-6 dhe riiboflavin (vitaminë B-2).
Vitamina B është e rëndësishme për të ndihmuar trupin tuaj të konvertojë karbohidratet në glukozë, duke gjeneruar energji. Vitamina B gjithashtu mbështet funksionimin e sistemit neervor, funksionimin e trurit dhe mban mëlçinë e shëndetshme.
Përgatitja e Lëngut të Patates:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *