Po Bëhet Nami Në Rrjet,Askush Nuk E Di Se Si Quhet Ky Frut?.

admin 0


Po Bëhet Nami Në Rrjet,Askush Nuk E Di Se Si Quhet Ky Frut?.

Mjedrat e verdha kanë një shije më të ëmbël dhe më pak të hidhur se ato të kuqet. Disa njerëz e kanë përshkruar shijen e tyre si të ngjashme me lulet. Shija nuk ka të bëjë me sasinë e sh eqerit, por me athtësinë e munguar. Ëmbëlsia e mjedrës së bashku me shijen e butë tregojnë se ky frut nuk do të arrijë të mbizotërojë ushqimet e tjera me të cilat mund ta kombinoni, siç ndodh edhe në rastin e mjedrës së kuqe.A janë gjenetikisht të modifikuara? Është për të ardhur k eq që jetojmë në një botë ku fruta apo perime të pazakonta të shtyjnë të bësh një pyetje të tillë.

Lajmi i mirë është se mjedra e verdhë është e gjitha natyrale. Ndoshta tingëllon si diçka e re, por kjo anomali e rrallë gjenetike ndodh në mënyrë natyrale dhe është vënë re në mbarë historinë e kultivimit të këtij fruti. E vërteta është se vetëm gjatë kohëve të fundit kjo kokërr është kultivuar si ushqim. Besojeni ose jo, mjedra e verdhë vjen nga i njëjti varietet si mjedra e kuqe, po atëherë si ka mundësi që mban një ngjyrë tjetër?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *