Po DRIDHEN Serbet .. Albin Kurti I Qon “Selam” Serbise…Ajo Cfar Tha Kryeministri i Vendit

admin 0

Po DRIDHEN Serbet .. Albin Kurti I Qon “Selam” Serbise…Ajo Cfar Tha Kryeministri i Vendit

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka theksuar edhe një herë se Kosova duhet ta p ad.is.ë Serbinë për gj.eno.ci.din e kryer para 22 vjetësh.Këto komente,kryeministri Kurti i bëri në Poklek të Drenasit, ku po mbahet manifestimi qendror për shënimin e Ditës së Paqes.“Serbia ende qeveriset nga persona që kanë qenë ministra e zyrtarë të lartë në kohën kur këto m.a.sa.kra janë urdhëruar e zbatuar.
Sigurisht, ata sot nuk mund të vijnë më të na p.usht0jnë e të na v ra.sin, por ëndrrat e tyre jo vetëm nuk i mohojnë por i proklamojnë vazhdimisht, me investimet e shfrenuara për a.rm.atim modern duke blerë a r më prej Rusisë, Bjellorusisë e të tjera. Pse a rm ato set Serbia, ky vend që ende nuk ka kërkuar falje për k.ri.met m.a.si.ve që ka bërë 22 vite më parë.
Duhet ta p adi sim Serbinë për gij.eno cid. V.ra s jet e civilëve, grave shtatzëna, të mi turve, foshnjave, pleqve, për d hun.imi i përdorur si a.rm ë Iu f të janë dokumentuar e po dokumentohen”, ka thënë Kryeministri Albin Kurti.Ndryshe, 22 vjet më parë në Kosovë u vendosën 50 mijë u.sh.tarë të NATO-s dhe bashkë me ta edhe administrata e përkohshme e Kombeve të Bashkuara.
Më 12 qershor të vitit 1999, pas 78 ditë b0m.bar.di.mesh të Aleancës Ushtarake Perëndimore të udhëhequr nga Amerika kundër caqeve u.shta.rake serbo-malazeze në Kosovë në Serbi dhe Mal të Zi, t rup at e NATO-s hynë në Kosovë në misionin paqeruajtës që do të quhej KFOR, duke i dhënë fund Iuf.t.ës gati dyvjeçare midis popullsisë kryengritëse shqiptare të organizuar në radhët e U s ht.ris.ë Çlirimtare të Kosovës dhe f.orc.ave o.k.upuese u.sh.tar.ake dhe po.li.c.ore serbo-malazeze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *