Politikani serb i del ne ‘krahe’ shqiptareve / ”Shqiptaret nuk kane prishur asnje manastir gjate Iuftes..

admin 0

Politikani serb i del ne ‘krahe’ shqiptareve / ”Shqiptaret nuk kane prishur asnje manastir gjate Iuftes..

Ish poli tikani dhe shkrimtari i njohur serb, Vuk Drashkoviq, e ka pranuar se shqip.tarët nuk e prishën asnjë kishë dhe asnjë manastir në Kosovë, gjatë Iuf.tës.
Në një intervistë për portalin beogradas “Mondo”, pjesë nga e cila i për.cjellë Klankosova.tv ai ka thënë se megjithatë, Serbia e ka humbur terri.torin e njohur si Kosovë.
“E humbur është Kosova. Nuk ka qenë dashur të jetë kës.htu – të humbet. Por, në Iuftë me NATO-n nuk humbi asgjë nga ajo për cfarë ne e konsiderojmë Kosovën. As populli serb, asnjë kishë, asnjë mana.stir. Humbi territori, që edhe pa humbjen nga NATO, ishte pa serbë”, ka thënë Drash.koviq për “Mondo”, transmeton klankosova.tv. “Sot në Kosovë, por edhe atëherë, nga 11 banorë, vetëm një ësh.të serb. Pra, cfarë është e jona këtu? Cfarë po duam ne – territore në të cilat nuk ka serbë”.
Sipas tij, hera e fundit kur serbët ishin shumi.cë në Kosovë, ishte në kohën e Betejës së Kosovës, më 1389 dhe cdoherë më vonë, ata ishin pakicë. Në kohën e Iuftrave Ball.kanike, Kosova ishte sic është tashti, me shumicë shqip.tare.

“Sot thuhet se Aleksandat Vuciq duhet të ruajë Kosovën në Serbi. Në të kundër.tën, do ta humb kokën. Kjo është një propagandë e tmrrrshme që po përpiqet të bind popullin serb që Kosovën nuk e hum.bi Millosheviqi, se nuk u nënshkrua kapituIIimi (më 9 qershor 1999 në Kumanovë) dhe se nuk u nën.shkruar Rezoluta 1244 (më 10 qershor 1999)”, ka thënë ai. “Pra, po tentohet të bindet popu.llit që të mos pranohet asgjë vetëm se të mendohet ndonjë mit i ri, se Kosova është në Serbi. Pastaj, të akzohet presidenti i tashëm se është tradhtar dhe se ndoshta mund ta humb Kosovën. Këtë po e tho.në ata që ishin mbështetësit më të mëdhenj të Sllobodan Millosheviqit dhe të cilët e shtynë atë të hyjë në Iuf.të me NATO-n, gjatë së ci.lës u humb Kosova”.
Drash.koviq tha më pas që është e pa.besueshme sa lehtë mund të bëhen disa gjëra në Serbi, të ci.lat i imponohen po.pullit si obligime.
“Tashti po thuhet se obligimi më i shen.jtë është të ruhet Kosova në Serbi. Por, ky është edhe obli.gimi më i lehtë, pasi atë që nuk e ke, nuk ka si ta humb.asësh. Pra, si ta ruash e ta mbash, nëse nuk e ke?!”..


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *