Presidentja E Kosoves Vjen Me Nje Reagim Te Fuqishem Per Kreret E Serbise / Kerkoni Falje Kosoves Dhe Mos I Ikni Drejtesise..

admin 0

Presidentja E Kosoves Vjen Me Nje Reagim Te Fuqishem Per Kreret E Serbise / Kerkoni Falje Kosoves Dhe Mos I Ikni Drejtesise..

Presidentja e Republikës, Vjosa Osmani ka kërkuar nga krerët e po.litikës serbe që t’i kërkojnë falje Kosovës për krlmet që shteti i tyre i bëri në Kosovë.
Në një intervistë për mediumin francez, “Liberation”, ajo ka dek.laruar se drejtësia është një parakusht për pajtimin.
“Ajo që i kërkoj homologëve të mi serb, është që mos t’i ikin kësaj dre.jtësie.
Ata duhet të pendohen dhe të kër.kojnë falje për krlmet e tyre.
Nëse ata nuk duan ta bëjnë këtë për ne, ata duhet ta bëjnë këtë për ri.ninë në Serbi, e cila po ashtu ka nevojë për një të ardhme më të mirë.

Ekziston një tendencë e revizionizmit historik lidhur me atë që ka ndo.dhur në Kosovë dhe në Bosnje. Disa tentojnë ta bëjnë një ekuivalencë morale ndërmjet politikës gjenocidare të Serbisë dhe atë që disa individë mund të kenë bërë pas luf.tës.
Kjo nuk është e pranueshme: ajo që e ka bërë Serbia ishin vepra të një si.stemi shtetëror, jo aksione individuale. Kjo ndodhi veç para 20 vitesh dhe banorët e Kosovës e kujtojnë”, ka deklaruar ajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *