Rrëfehet Pirro Dhima: Jam puro Grek dhe s’kam lidhje me shqiptarët, Enver Hoxha më maIItretoi shumë

admin 0

Rrëfehet Pirro Dhima: Jam puro Grek dhe s’kam lidhje me shqiptarët, Enver Hoxha më maIItretoi shumë

Ish-peshëngritësi i njohur Pirro Dhima i është rikthyer edhe njëherë debatit mbi orig.jinën e tij, që pak ditë më parë shka.ktoi rea.gime të shumta në të dyja anët e kufirit. “Unë jam një grek i lindur në Shqipëri”. Ishte kjo përgjigja që Pirro Dhima i dha gazetares greke Elena Akrita, e cila e cilësonte me origjinë shqiptare.
Për të sqaruar debatin, por edhe periudhën që kaloi në Shqipëri derisa u largua për në Greqi, Pirro Dhima foli në një intervistë të gjatë për një nga mediat e vendit fqinj.
Ai tregon se në Greqi shkoi në 7 shkurt 1991, kur isha 19 vjeç, ndërsa rrëfen përkujdesjen e gjyshes dhe regjimin e Enver Hoxhës. “Gjyshja ime u kujdes për mua, ajo më mori nga babai im nga Tirana sepse familja ime ishte e zënë me punë, dhe kështu që foshnjë isha në Himarë me gjyshen time. Grua e mrekullueshme dhe e mençur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *