Rrushi ndër frutet që përmendet në Kur’an, Për Çfarë Përmendet?

admin 0

Rrushi ndër frutet që përmendet në Kur’an, Për Çfarë Përmendet?

Rrushi dallohet prej frutave të tjerë për nga sheqeri që ka.Derisa frutat e tjera e kan sheqerin fruktozé, rrushi e ka sheqerin glukozë.
Allahu i lartésuar e ka dallur rrushin me pérmendjen e tij né kur’an:“Ne lëshuam shi të mjaftueshëm, pastaj e qam token sipas nevojes sé bimës, dhe bémë që me të të mbijnë drithëra, edhe rrush e perime”[Abese: 25-28]Pérveq né dynja po ashtu edhe né xhenet Allahu na premtuar qe do té ketë rrush si frut i dalluar:” S’ka dyshim se të devotshmit kanë fitime të mëdha, kopshte e vreshta rrushi”[En-Nebe:32] Sht,yp.e rek.lam.en per te le.xuar laj.min e plo.te

Vlerat ushqyese :Rrit tendosjen e muskujve.Ndihmon ne rritjen e peshes trupor.Pastron, ripertrine, lehtesoné shumé probleme shéndetësore.Permban vitamina A,B1,B12,C,PP pastaj permban minerale( kalcium, fosfor, hekur dhe magnezium).Pastron sistemin qarkullues te gj’akut.Pastron mëlqinë.Jep efekt të mirë kunder hem orroideve dhe majasilit.Ndihmon ne eliminimin e gureve ne veshké.Lehteson sëm’undjet e prostates.Ferskon lekuren.
Lengu I rrushit eshte ilaq efikas për sem’jndjet e zemres, veshkave, melqis, mushkerive, hem oroideve etj.Jep efekt te mire edhe tek ata qe kan gur ne fshikzen e temthit.Lehteson reumatizmin dhe artritin.Ilaq I mire për ata qe kan probleme me mushkëri si janë:astma, bronkiti kronik etj.Shképutur nga libri Enciklopedia e Veqorive(Ali Shabani)Mjeksia e té Dërguarit Muhammed(Ibn-Kajjim)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *