Selim Hasanaj: Unë mishin e derrit e ha, Shqiptarët e Maqedonisë janë analfabet

admin 0

Selim Hasanaj: Unë mishin e derrit e ha, Shqiptarët e Maqedonisë janë analfabet

Gazeta KOSOVALBEMIGRANT.COM shkruente se në Oslo u vu gurthemeli i xhamisë “shqiptare” për “shqiptarët” që jetojnë atje. Së bashku me shkrimin ishte edhe nji fotografi ku shifej se si personat e autorizuem me lopatë në dorë hedhin gurin e themelit.Shkrimi sqaronte se aty veç mërgimtarëve “shqiptarë”, që kryesishtë janë nga trojet shqiptare në Maqedoni, ishin edhe dy musafirë specialë, dy Ambasadorë shteti: Ambasadori i Maqedonisë dhe ai i Arabisë Saudite.
Prita për të ba këtë shkrim per një arsye, doja të merrja vesht se cilët nga intelektualët e vetdeklaruem dhe patriotët e vetshpallun ishin aty të pranishëm. Nuk muejta me marrë të dhana të sakta, prandaj të su lmoj pa fakte nuk mundem.

Do të ndërtohet xhamija dhe jo çfarëdo, por do të ndërtohet objekti islam në kryeqendren e vikingve norvegjezë, në Kristiania-n e dikurshme, Oslo-n e tashme, në një hapsinë prej 1800 metrash katror. Deklaratat e të pranishmëve derisa hidhej gurthemeli ishin plot entuziazem dhe me plot gëzime. Kjo do të jetë një ditë historike për të ardhmen e femijëve tanë, kishin thanë njëzani të pranishmit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *