Serbët Populli më i flliqët në Tokën Gjeografike!: Synimet e tyre vetëm të pjèllìn Konflìkte! Shkruan Historiani nga Zvicra

admin 0

Serbët Populli më i flliqët në Tokën Gjeografike!: Synimet e tyre vetëm të pjèllìn Konflìkte! Shkruan Historiani nga Zvicra

Historiani njohur zviceran David Laufer, i cili e njeh mirë historinë serbe në një intervistë për javoren beogradase ka thënë se serbët janë një popull që pjeIIin konfIikte, dhe se ata nuk i përkasin një territori gjeografik.
Sot, kësaj histori po i vjen fundi, Para se të zbulojmë se si ndodhi, ne përmbledhim gjithçka për të cilën ne kemi folur këtu. Nocioni që serbët kanë për vete është, kryesisht, demografik, por jo gjeografik, shkruan për javoren “Nedelnjik” historiani David Lauferin,
Është një komb, jo një territor. Dhe ky komb është përcaktuar kryesisht nga kriteret e fesë, koncepti i rezistencës, të trashëguar drejtpërsëdrejti nga Perandoria Osmane. Ky është, pra, një komb që është e lidhur me besimin e përbashkët, e cila për shekuj me radhë ka prdhuar konfIikte shpesh vetë-shkatërruese me qëllim të ruajtjes së mitëve të tyre por jo jo aq shumë kufijtë e saj ose interesat e saj ekonomike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *