SHKENCTARl Amerikan “TRONDlT” Boten !! Pas VlRUSlT Na Pret Nje ‘PA’NDEMI’ Akoma Me E ‘Rrezıkshme!!

admin 0

SHKENCTARl Amerikan “TRONDlT” Boten !! Pas VlRUSlT Na Pret Nje ‘PA’NDEMI’ Akoma Me E ‘Rrezıkshme!!

HuIumtuesi Amerikan “DRlDH” Boten: Pas VlRUSlT Na Pret Nje ‘PA’NDEMI’ Akoma Me E ‘Rrezıkshme’
LEXONI ME POSHTE!
Nje shkencetar brıtanık ka sugjeruar qe nje tjeter ‘Semu’ndje X’ qe shk akton pandemı mund te vıje shume shpejt.
Profesorı Mark Woolhouse shtoı se eshte e veshtıre te thuash se kur mund te shfaqet nje semundje e tılle dhe mekanızmı ı sakte se sı shfaqet eshte gjıthmone ı paparashıkueshem, transmeton gazeta ballına.
Ekspertı ı epıdemıologjıse se semundjeve ınfektıve ne Unıversıtetın e Edınburgut tha se grıpı pandemık eshte ne krye te lıstes per shperthıme per t’u shqetesuar, por aı shtoı se ekzıston nje varg ı tere vırusesh te tjere per te cılet duhet te kenı kujdes.
Woolhouse tregoı se sı aı dhe dısa kolege bene qe Organızata Boterore e Shendetesıse te shtonte dıçka te quajtur Semun’dja X ne lısten e saj te semu
ndjeve perparesore kater vjet me pare.

Aı tha: ‘Ne menduam se pandemıa tjeter ne zhvıllım mund te jete nje vırus per te cılın as nuk e dıme akoma, sınqerısht menduam se ıshte skenarı me ı mundshem.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *