Shperthen Sherri Në Serbi, I Dërguari I Vuçiq Tranon Serbinë: Serbia Duhet T’i Kërkojë Falje Kosovës Dhe…

admin 0

Shperthen Sherri Në Serbi, I Dërguari I Vuçiq Tranon Serbinë: Serbia Duhet T’i Kërkojë Falje Kosovës Dhe…

“Shteti i Serbisë duhet të kërkojë falje që nuk është më efikas në gjetjen e të zhdukurve”, tha të mërkurën i dërguari serb për zgjidhjen e problemit të të zhdukurve me Kroacinë, Veran Matiq, duke vënë në dukje se ai nuk kishte parë ndonjë informacion në tre vjet që çoi në gjetjen e dikujt.
Në konferencën “Stuhia, KRlMl i pandëshkuar – procesi i kërkimit të të zhdukurve po ngadalësohet”, organizuar nga Shoqata e Familjeve të të Zhdukurve dhe të Vdekurve “Suza”, Matiq tha se mënyra e punës nga të dy palët duhet të ndryshojë sepse atje ka vonesa në procesin e gjetjes së të zhdukurve dhe identifikimit të tyre, raporton agjencia serbe e lajmeve, FoNet.
“Kërkimi i të zhdukurve duhet të jetë në plan të parë, jo për krlmineIët e Iuftës. Prioriteti është gjetja e trupave, zhvarrosja e tyre dhe varrosja e tyre”, theksoi Matiç.
Ai tha se është e rëndësishme të formohen ekipe të përbashkëta me Kroacinë dhe të përfshihen institucionet ndërkombëtare, siç është Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq.
Ljiljana Krstiq nga Komisioni për Personat e Zhdukur njoftoi se 1,850 persona janë të regjistruar si të zhdukur në operacionin Stuhia 1995.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *