Shqipëria më e lashta në Ballkan Qyteret Ilire u ndërtuan 1100 vite para erës sonë

admin 0

Shqipëria më e lashta në Ballkan Qyteret Ilire u ndërtuan 1100 vite para erës sonë

Me titullin “Shqipëria – Vendi dhe Njerëzit,” media bavareze ansbachplus.de, ka shkruar një tekst të shkurtër por plot ditirambe ndaj vendit shqiptar. Shkrimi i plotë:
“Shqipëria është një vend relativisht i panjohur, ndaj së cilës janë shpërndarë shumë p aragj ykime. Është një vend i p ambaruar, ku në 1990 kaloi paqësisht nga d ikt atura në liri. Atëkohë vendi ishte ek0nomikisht në tokë. Me këtë situatë, Shqipëria kërkoi një rrugë të qëndr0jë në këmbë, pa ndonjë ndihmë të rëndësishme nga jashtë.
Është ndër vendet me historinë më të lashtë të Europës, pasi ilirët kanë ndërtuar qytetet e para prej vitit 1100 para erës sonë. Vend ku r espektohet çdo fe, pasi asnjërit nuk i bën përshtypje nëse je ortodoks, katolik, musliman suni ose bektashi. Secili pranon fenë e tjetrit ashtu siç është. Këtu mund të mësohet shumë nga shqiptarët. Dhe shqiptarët janë një komb shumë mikpritës. Edhe nga kjo mund të mësohet shumë nga kombi që ndodhet në kufijtë e Ballkanit”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *