“Shqiptarët kanë drejtuar botën që nga Mesjeta”: Historiani zviceran, Aleksandre Lambert, jep deklaratën e madhe

admin 0

“Shqiptarët kanë drejtuar botën që nga Mesjeta”: Historiani zviceran, Aleksandre Lambert, jep deklaratën e madhe

Aleksandre Lambert, historian, drejtor akademik i “School of International Training” në Gjenevë, është autor i disa librave dhe artikujve në fushën e relacioneve ndërkombëtare të filozofisë politike, të politikës së sigurisë dhe lidhjeve civile-ushtarake.
Lambert ka vizituar Shqipërinë dhe ka filluar të njoh çështjen shqiptare që në rini të tij me kërkimet e bëra në Arkivin e Lidhjes së Kombeve Gjenevë, kur njohu mirë edhe çështjen çame. Per arsyje qe artikulli eshte i gjate, vazhdoni ketu: Ja ç’thotë ai për shqiptarët në kohën e Mesjetës

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *