Shtatzënia e dytë brenda gjashtë muajve pas lindjes mund të sjell disa komplikime

admin 0

Shtatzënia e dytë brenda gjashtë muajve pas lindjes mund të sjell disa komplikime

Ekspertët shëndetësor kanë bërë të ditur se planifikimi i shtatzënisë së dytë pas lindjes së parë është e mundshme.
Kjo sepse, pavarësisht lindjes qoftë natyrale apo vaginale, trupi juaj është i aftë për shtatzëninë e radhës, pas lindjes shkruan VeryWellFamily, transmeton Gazeta Shneta.
Mirëpo, egzistojnë fakte se një shtatzëni e dytë menjëherë pas lindjes së parë mund të jetë të shkaktojë komplikimeNëse jeni shtatzënë brenda gjashtë muajve që nga lindja, atëherë rritet rreziku për komplikime, si:
-Defekte në lindje;
-Kufizim i rritjes te foshnja;
-Lindje e parakohshme
Sipas profesionistëve shëndetësor rekomandohet që të prisni të paktën 18 muaj pasi në këtë mënyrë trupi juaj shërohet dhe zvogëlon rreziqet e ndërlikimeve./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *