Si Të Relaksoni Qafën E Ngurttë Në 90 Sekonda: Zvogëloni Dhimbjeen Në Më Pak Se Dy Minuta!

admin 0

Si Të Relaksoni Qafën E Ngurttë Në 90 Sekonda: Zvogëloni Dhimbjeen Në Më Pak Se Dy Minuta!

Dhimbbjaa që ndiejmë kur qafa ngurtësohet në të vërtetë është pasojë e shkurtimit të muskulit të qafës, që ndodh kur e mbajmë qafën në një pozicion jo të natyrshëm, qoftë kur jemi zgjuar ose kur jemi duke fjetur
Tri zgjidhje për një qafë të ngurtë i sjell kiiroprakktuesii amerikan, dr. Alan Mandell. Mund të provoni vetëm një ushtrim ose që të tria.
Ustrimet funksionojnë, sepse zgjasin muskulin e qafës.
Ushtrimi 1
1. Me gishtat e dorës së kundërt në anën e qafës që ju dhemmb (dora e djathtë/ana e majtë e qafës, dora e majtë / ana e djathtë e qafës) shtypni qafën dhe kthejeni qafën anash derisa të ndieni dhimbbjee.
2. Ndërsa shtypni vendin e lënnduaar me gishta, ktheni kokën anash sa më shumë që mundeni.
3. Pastaj përdorni gishtat për të tërhequr muskulin e qafës drejt pjesës së brendshme ose kockës së qafës. Tërhiqni muskulin nga sa më shumë pika në qafë.
Ushtrimi 2

1. Ashtu si në ushtrimin e parë, kapni majën e kokës me dorën e kundërt nga ana e qafës, ktheni kokën 45 gradë dhe tërhiqeni kokën poshtë.
2. Mbajeni për 15 deri në 20 sekonda, relaksohuni dhe tërhiqeni përsëri edhe më shumë dhe mbajeni për 15 deri në 20 sekonda.
3. Kthejeni kokën në pozicionin fillestar dhe tërhiqeni përsëri poshtë, mbajeni për 15 deri në 20 sekonda, relaksohuni dhe më pas tërhiiqeni edhe më fortt.
Ushtrimi 3

VIDEO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *