TE LUMTE PRESIDENTE – Vjosa Osmani ‘DRIDH’ Serbine:”Mos Ikni Nga Drejtesia,Kerkoni Falje Kosoves” !!!

admin 0

TE LUMTE PRESIDENTE – Vjosa Osmani ‘DRIDH’ Serbine:”Mos Ikni Nga Drejtesia,Kerkoni Falje Kosoves” !!!

Presidentja e Republikës, Vjosa Osmani ka kërkuar nga krerët e politikës serbe që t’i kërkojnë falje Kosovës për k rim et që shteti i tyre i bëri në Kosovë.Në një intervistë për mediumin francez, “Liberation”, ajo ka deklaruar se drejtësia është një parakusht për pajtimin.Vjosa Osmani e ceki qe kjo eshte menyra e vetme si Kosova do te qaset ne dialog.
“Ajo që i kërkoj homologëve të mi serb, është që mos t’i ikin kësaj drejtësie. Ata duhet të pendohen dhe të kërkojnë falje për k r i met e tyre.Nëse ata nuk duan ta bëjnë këtë për ne, ata duhet ta bëjnë këtë për rininë në Serbi, e cila po ashtu ka nevojë për një të ardhme më të mirë.eshte shprehur Vjosa Osmani.

Ekziston një tendencë e revizionizmit historik lidhur me atë që ka ndodhur në Kosovë dhe në Bosnje. Disa tentojnë ta bëjnë një ekuiv alencë morale ndërmjet politikës gje no,ci.d.are të Serbisë dhe atë që disa individë mund të kenë bërë pas l uf.t ës. Kjo nuk është e pranueshme: ajo që e ka bërë Serbia ishin vepra të një sistemi shtetëror, jo aksione individuale. Kjo ndodhi veç para 20 vitesh dhe banorët e Kosovës e kujtojnë”, ka deklaruar Osmani.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *