Tërmet i fuqishëm në Turqi, banorët dalin në rrugë të pa nikosur(video)

admin 0

Tërmet i fuqishëm në Turqi, banorët dalin në rrugë të pa nikosur(video)

Është folur kaq shumë për një tërmet të fuq ishëm që do të god asë Stambollin, sa mjaftuan edhe disa lëkundje toke të magnitudës 4 të shkallës Rihter që njerëzit atje të përfsh iheshin nga p an iku. Fri ka kryesore e tyre ishte se mos tërmeti pasohej nga një i dytë, shumë më i madh.
Epiqendra e tij ishte në lagjen Kartal, në pjesën aziatike të qytetit, gati 7 kilometra nga sipërfaqja. Deri tani nuk ka raporte për dëme material apo të lë nduar. Vendi u t r on dit vitin e kaluar nga një prej tërmeteve më shkatërrimtare në qytetin bregdetar të Izmirit, ku u v r a n ë më shumë se 100 vetë.

Në muajin prill u njoftua se Ministria e Brendshme turke në bashkëpunim me disa agjenci të interesuara, ka hartuar një plan sipas të cilit, disa të ashtuquajtura “anije evakuimi” do të qëndrojnë në det pranë Stambollit për të marrë vi kt im at e tërmetit nga provinca në rastin e ndonjë tërmeti të madh të mundshëm në rajonin e Marmarasë.
Plani propozon katër mënyra evakuimi, duke përfshirë detin, ajrin, tokën dhe rrugët hekurudhore, në rast se g ode t një tërmet I magnitudës 7.5 dhe prek edhe rreth 18 qytete në rajonet perëndimore, lindore dhe jugore të Turqisë duke I cilësuar si “provinca mbështetëse”.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *