TermkoIIi:” Te perkrahesh PaIestinen eshte njisoj si me perkrah SERBlNE dhe…

admin 0

TermkoIIi:” Te perkrahesh PaIestinen eshte njisoj si me perkrah SERBlNE dhe…

-Anëtarja e LDK’së, MeIihate TermkoIIi, ka thënë se rrështimi kah PaIestina, poIitikisht është i njëjtë sikurse rreshtimi ndaj Serbisë.
-TermkoIIi, nëpërmjet një postimi në ‘Face-book’, ka thënë se zyrtarë paIestinezë kanë daIë kunnder pa’varësisë së Kosovës, derisa kritika ka pasur edhe për dekIarimet e Myfttiut të Kosovës, Naim Tërrnava, për konfIiktin izraeIito-paIestinez..
-“Nuk është as qështje e jona as takat i yni konfIikti mes lzraeIit e PaIestines! Rreshtimi i disave kah PaIestina është poIitikisht po’thuaj njësoj si kah Serbia! Zyrttarët paIestinezë janë sjeIIë e po siIIen në më’nyrën më agrsive kundër pa’varësisë e shtetit tonë.. DekIarimi i Myftiut të Ko’sovës për ngjarrjet e fundit atje, është më shumë se skandaIoz”, thuhet në postimin e saj..
-Gjatë ditës, Kreu i Bashkësisë IsIame Naim Tërnava ka foIur për siituatën në JerusaIem, duke e dë’nuar suImin ndaj paIestinezëve nga forcat izraeIite’

-“Me shqetsim kam përcjeII eskaIimin e situatës në JerusaIem që fiIIoi me dëbiimin e dh’unshëm të paIestinezëve nga shtëpitë e tyre në Sheik Jarah për të vazhduar me ataakimin dhe për’dhosjen e instittucionit të xhamisë së shejtë AI-Aksa’, thuhet në postimin e tij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *