Uglanin Ua Dërgon Serbisë E Malit Të Zi Platformën Për Status Special Të Sanxhakut

admin 0

Uglanin Ua Dërgon Serbisë E Malit Të Zi Platformën Për Status Special Të Sanxhakut

SDA e Sanxhakut u ka dërguar zyrtarëve të Serbisë, Malit të Zi dhe bashkësisë ndërkombëtare Platformën për zgjidhjen e statusit të Sanxhakut. Kështu ka njoftuar lideri i kësaj partie, Sulejman Uglanin, raporton B92.Ai, gjatë një konference me gazetarët ka thënë se komuniteti ndërkombëtar “e ka toIeruar h eshtazi 0kupimin serbomadh të Sanxhakut që nga viti 1918 e deri më tash”.
“Koha është që bashkësia ndërkombëtare të ndreq atë g abim dhe t’ia kthejë Sanxhakun për qeverisje qytetarëve që u takon. Në përputhje me këtë, Platforma për zgjidhjen e statusit të Sanxhakut është kontributi ynë për normalizimin e marrëdhënieve, demokratizim dhe stabilitet rajonal, në procesin e eurointegrimeve dhe integrimit në NATO të vendeve që dolën nga zhbërja e ish -RSFJ-së”, është shprehur Uglanin, transmeton Koha.net.

Me atë platformë parashihet vendosja e statusit special për Sanxhakun, me pushtet lidhënës, ekzekutiv dhe gjyqësor, si mekanizëm i përhershëm dhe të qëndrueshëm, që siguron zhvillim shoqëror e ekonomik të papenguar dhe që ofron shanse të barabarta për të gjith qytetarët.
Me atë platformë parashihet vendosja e statusit special për Sanxhakun, me pushtet lidhënës, ekzekutiv dhe gjyqësor, si mekanizëm i përhershëm dhe të qëndrueshëm, që siguron zhvillim shoqëror e ekonomik të papenguar dhe që ofron shanse të barabarta për të gjith qytetarët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *