Vetëm në vitin 2020 diaspora në Kosovë ka dërguar 940 milionë euro

admin 0

Vetëm në vitin 2020 diaspora në Kosovë ka dërguar 940 milionë euro

“Për 13 vite diaspora e Kosovës ka dërguar 9 miliardë euro. Vetëm në vitin 2020 diaspora në Kosovë ka dërguar 940 milionë euro. Harambashëve, atyre që nuk ia dëshirojnë të mirën Kosovës nuk ju pëlqen kjo!Selatin Malet
Armando Gabriella
Deri dje ju pëlqente shumë edhe atyre, mbase deri diku akoma edhe sot, pasi një pjesë e mirë e këtyre të ardhurave shkojnë në Serbi, ngase mallrat e tyre dominojne tregun shqiptar!
Ramadan Gashi
Gati sa gjysma e buxhetit shtetëror, dhe prap disa injoranta na quajn me fjalë më pezhorative.
Pothuajse gjysmë milionë njerëz nga jashtë viziton Kosovën brenda vitit, duke dhënë një kontribut të madh në ekonomi.
Çdo vit një numër i madh i shqiptarëve të Kosovës që jetojnë në diasporë kthehen në vendlindje, për të kaluar pushimet me familjet e tyre.
Sipas vlerësimeve të ekonomistëve pothuajse gjysmë milioni njerëz nga jashtë viziton Kosovën brenda vitit, duke dhënë një kontribut të madh në ekonominë lokale.
Shetitorja kryesore në Prishtinë gjatë pushimeve është e mbushur me njerëz. Por, shumica e tyre nuk jetojnë këtu, por vijnë nga vende të Bashkimit Evropian, Shtetet e Bashkuara dhe vende të tjera. Ajo që kanë të të përbashkët, siç thonë ata, është dashuria për vendlindjen.
në çdo sezonë verore atmosferë e ngjashme është edhe në qytetet tjera të Kosovës. Dyqanet dhe restorantet në Mitrovicë janë plot. Shkalla e papunësisë në Kosovë është 35 për qind, por në verë një numër i madh i të rinjve punësohen në hotele dhe restorante.
Ardhja e diasporës në Kosovë është shumë e rëndësishme, sepse ka shumë më shumë punë. Gjatë qëndrimit të tyre në Kosovë, rritet edhe numri i punëtorëve”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *