Vetitë Magjike E Shëruese Të Qumështit Të Dhisë..

admin 0


Vetitë Magjike E Shëruese Të Qumështit Të Dhisë

Qumështi i dhisë cilësohet si një ndër llojet më të shëndetshme të qumështit. Struktura e tij është shumë e ngjashme me atë të nënës.
Përmban vitamina B1, B2, B6 dhe B12, si dhe e forcon sistemin nervor.
Vetitë shëruese

Qumështi i dhisë është i pasur me kalcium dhe fosfor, që janë të rëndësishëm për fortësinë e eshtrave, zink dhe selen, antiioksiduees të fuqishëm, të cilët forcojnë sistemin imun. Shkencëtarët spanjollë sugjerojnë se qumështi i dhisë sidomos është i dobishëm për personat që vuaajnnë nga anemiia, që shkaktohet si pasojë e mungesës së hekurit në gj ak.
Pikërisht qumështi i dhisë nxit përdorimin më të mirë të hekurit në organizmin tonë, si dhe në ripërtëritjen e hemogloobiinës, pigmentit të gj akut që përmban hekur. Ky qumësht është i pasur me kalcium, hekur, fosfor dhe magnez dhe përmban shumë në krahasim me qumështin e lopës.

Te fëmijët që e kanë konsumuar qumështin e dhisë, është vërejtur rritje dhe zhvillim më i shpejtë, masë më e madhe trupore, në krahasim me fëmijët e ushqyer me qumësht të lopës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *