Vjen Edhe Reagimi I BE-Se Kesaj Rradhe Per Kurtin / Ja Cfare Porosie I Dhane Ato..

admin 0

Vjen Edhe Reagimi I BE-Se Kesaj Rradhe Per Kurtin / Ja Cfare Porosie I Dhane Ato..

Krye ministri Albin Kurti ka udhëtuar për në Bruksel, në prag të ta.kimit të parë më presidentin e Serbisë, Aleksandër Vuçiq.
E gjithë agjenda, pritet të filloj në mëngjes e të për.fundoj me konferencën e emisarit të BE-së, Miroslav Lajçak në orën 13:00.Derisa për Qeverinë e Kosovës takimi i nesërm nuk është di.alog por takim për dialogun e ardhshëm, për Bashkimin Evropian ky nuk është dialog i ri, por vazh.dim i dialogut.
“Në Kosovë tashmë kemi një qeveri të re të udhë.hequr nga Albin Kurti. Presim angazhim maksimal nga ta. Ky nuk është një proces i ri, por vazhdim i di.alogut që ka filluar në vitin 2011, i ndërmjetësuar nga Bashkimi Evropian”, nënvizoi zëdhënësi i Për.faqësuesit të Lartë të BE Josep Borrell, duke shtuar se “të dy partnerët po shkojnë drejt një të ar.dhmeje evropiane”, deklaroi për RTV Dukagjinin, Peter Stano.Stano theksoi se presin që të dyja palët të mbe.ten të përkushtuara ndaj dialogut dhe të zbatojnë marrëveshjet e arritura de.ri më tani.
Pritje të vogla nga di.alogu ka profesori Richard Caplan i cili thotë se Kurti nuk e ka marrë seri.ozisht dialogun.‘Unë kam pritje të vogla për di.alogun pasi Kurti nuk e cilëson si çështje të rëndësishme për të. Takimi i nesërm është thjeshtë për.gatitje për takimet e ardhshme që do të zhvillohen në të ardhmen. Vetëm dialogu mund të normalizojë ra.portet mes dy vendeve, dhe vetëm me normalizim vendet mund të arrijnë integrimet euroatlantike”, dek.laroi Richard Caplan.
Njohësi i çështjeve politike Arbër Fetahu tho.të se në këtë takim Lajçak do të presë pritjet minimale nga palët për procesin e di.alogut.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *