Vjen lajmi i mirë për nënat që kanë lindur nga 1 janari 2015 e tutje

admin 0

Vjen lajmi i mirë për nënat që kanë lindur nga 1 janari 2015 e tutje

Ministri i Financave, Hekuran Murati ka njoftuar se është marrë vendim për zgjerimin e skemës së shtesave për fëmijë.
Kjo do të thotë që të gjitha nënat që kanë fëmijë të lindur nga 1 janari 2015 e tutke, mund të aplikojnë për shtesa që do t’i marrin nga nesër, shkruan lajmi.net.
Murati ka bërë të ditur se aplikimi për fëmijët 2015+ do të bëhet nga nesër.

Si rezultat i performancës së mirë financiare dhe hapësirës fiskale të krijuar, sot kam marrë vendim që prej këtij muaji të zgjerohet skema e shtesave për fëmijë edhe për fëmijët e lindur nga viti 2015 e tutje.
Pra të gjitha nënat që kanë fëmijë të lindur nga data 1 janar 2015 e tutje, mund të aplikojnë për shtesa, të cilat do të fillojnë t’i marrin nga ky muaj.
Aplikimi për fëmijët 2015+ do të hapet prej ditës së nesërme.
Për të përfituar nga ky muaj e tutje, aplikimi duhet të bëhet më së largu deri me 24 tetor. Aplikimet që bëhen pas datës 24 tetor, shqyrtohen në muajin pasues.
Pas pilotimit me sukses të masës së shtesave për fëmijë, kemi vërejtur se në disa raste llogaria bankare ka qenë e vendosur gabim.
Andaj që të parandalojmë gabime të tilla, marrë parasysh edhe vëllimin e shtuar të aplikimeve që pritet të rezultojë me zgjerimin e programit për gjeneratën 2015+, e kemi parë të nevojshme që në formularin e aplikimit të shtojmë edhe funksionin e validimit të llogarive bankare në kohë reale. Këtë e kemi bërë në bashkëpunim me ASHI dhe BQK.
Pra tani e tutje, që të pranohet aplikimi, duhet të siguroheni se llogaria është në emrin e nënës

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *