Vjen lajmi pritur nga BE, Holanda, Danimarka e Spanja i japin Shqipërisë dritën jeshile për..

admin 0

Vjen lajmi pritur nga BE, Holanda, Danimarka e Spanja i japin Shqipërisë dritën jeshile për..

Pas po së Holandës, dy shtete të tjera konfirmojnë po-në për Shqipërinë. Holanda ka konsoliduar zyrtarisht vlerësimin pozittiv të përmbushjes së kushtëzimit përhapjen zyrtare të negociatave të anëtarêsimit me Shqipërinë edhe me mbështetjen e Parlamentin holandez.
Po ajo nuk është e vetme. Parlamenti i Danimarkës nuk është bërë pengesë për vendimin pozittiv të qeverisë së Danimarkës lidhur mehapjen zyrtare të negociatave të anëtarësimit me Shqipërinë.

Gjithashtu burime spanjolle kanë bërë të ditur qëndrimin zyrtar të Spanjës. Spanja mbështet raportin e Komisionit Europian të 12 majit, sipas të cilit kushtet për mbajtjen e konferencës së parë ndërqeveritare BE-Shqipëri janë përmbushur.
Sipas këtyre burimeve, Spanja konsideron se Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut kanë bërë progres lidhur me reformat e integrimit dhe meritojnë fiksimin e një date për mbajtjen e konferencës së parë ndërqeveritare sa më shpejt të jetë e mundur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *